Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Kelet Városává változott egy estére a Királyok Városa
A Kelet Városává változott egy estére a Királyok Városa Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 19.

Királyok és királynék is megirigyelték volna azt a színpompás előadást és azokat a dekoratív fellépőket, akik egy estére valódi keleti fényt hoztak a Királyok Városába. Nagy érdeklődés mellett zajlott Székesfehérváron a harmadik Alba Orient Hastánc Gála, melyet versennyel is egybekötöttek.

 
A szervező Szigeti Kata tanár, táncpedagógus eredetileg azért hívta életre a rendezvényt, hogy minél több megmutatkozási lehetőségük legyen a megyei és hazai hastánc csoportoknak. Bármilyen hastánc csoport regisztrálhatott, amelynek tagjai kedvet éreztek a szerepléshez.
 
A végeredmény majd 20 fellépőcsoport huszonnégy produkciója - most már mondhatjuk, hogy - az egész Kárpát-medencéből. Érkeztek táncosok ugyanis Szlovákiából, Jókáról is.
 
A fellépők nem pusztán bemutatták produkciójukat, hanem szakmailag is megmérettek: Áncsán Anikó Sefirah, a hazai orientális művészek egyik leghitelesebb oktatója és koreográfusa értékelte a táncokat, és három csoport kapott szakmai díjat, és többen különdíjat.
 
Szakmai díjazottak három kategóriában: Jázmin csoport a szlovákiai Jókáról, a BAHAR csoport Ajkáról, és a budapesti Oriental Dreams.
 
Különdíjasok: Ambrus Viktória és Baráth Nóra duó, Ízisz Mozgásstúdió Sopron, Kelet Varázsa Hastáncformáció Sopron, Vitatribal, Selena folklór, Izdihar gyermek hastánc csoport
 
Közönségdíjas a Sahira által vezetett Yalla gyermekcsoport lett Enyingről.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >