Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Beindul az LHC! - Eljön a Világvége? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageMire képes és mire nem a világ legnagyobb részecskegyorsítója? – erre próbál választ adni Lukács Béla fizikus A Szabadművelődés Házában tartott előadásán. – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán népművelő, a Ház egyik munkatársa. Az „elmélkedésre”  ma este, 17 órakor kerül sor.

Trupka Zoltántól megtudtuk: A svájci-francia határon épült a Nagy Hadron Ütköztető (LHC), melyben óriási energiákon vizsgálják majd az anyag legelemibb részeit. A berendezést az előadást követő napon indítják be. A rémhírek szerint azonban az LHC világvégét okozhat. Olyan energiasűrűség jöhet létre, melyből fekete lyuk születhet és elnyelheti az egész Földet.

Lukács Béla előadásán közérthető, élvezetes stílusban mesél majd a részecskefizika rejtelmeiről. Megtudhatjuk, miért építették meg hatalmas szellemi és anyagi befektetéssel a „műszert”, hogyan használják majd a kutatók, hogy lesz ebből válasz a tudomány nagy kérdéseire és, hogy felesleges lesz-e felkelni szeptember 10-én vagy megint elmarad a világvége?

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >