Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szoros vereség Zágrábban Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. október 24.

Image Bár 0-2-ről még egyenlített a Sapa Fehérvár, a hazaik újabb találatai után már nem tudott egalizálni csapatunk a számtalan kiállítással tarkított mérkőzésen.

 

Medvescak Zagreb-Sapa Fehérvár AV19: 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)
Zágráb, Dom Sportova, 7000 néző. Vezette: Dremelj, Trilar, Hribar, Piragic
Medvescak Zagreb: Kristan - Letang, Waugh, Naglich, Jeffrey, Greentree - Martinovic, Sertich, Fraser, Brine, Zanoski - Macaulay, Bozic, Trstenjak, Buck, Perkovich - Sijan, Vedlin, Miller, Yelovich, Kostovic
Vezetőedző: Marty Raymond
Sapa Fehérvár AV19: Bálizs - Horváth, Hetényi, Sofron, Vas, Ladányi - Pratt, Durco, Banham, Johansson, Mihály - Tokaji, Pozsgai, Sikorcin, Metcalfe, Kovács - Orbán, Hajós, Magosi, Bailey, Benk
Vezetőedző: Jan Neliba
Gólszerzők: Naglich (2), Brine, Greentree, Kostovic illetve Pratt, Ladányi, Vas
 
Két hazai győzelem után Zágrábban próbálta meg gyarapítani pontjai számát a Sapa Fehérvár AV19. A kapuban ezúttal is Bálizs Bence kezdett, míg a sérüléssel bajlódó Vas Marci ismét helyet kapott az első sorban.

Erősen kezdett a Medvescak, rögtön támadólag léptek fel a hazaiak, míg az első fehérvári lövésre jó négy percet kellett várni, ekkor Ladányi tesztelte Kristan képességeit. Johansson kiállítása ígért nehéz perceket. Sokáig jól helytállt védekezésben a Sapa, fel sem tudtak állni a hazaiak, így némileg meglepő volt, hogy a 7. percben Naglich betalált (1-0). A gól után Sikorcin is a kiállítás sorsára jutott és ezt azonnal kihasználta a házigazda. A 9. percben Brine a kapunak háttal állva, fonákkal húzta be a pakkot Bálizs kapujába (2-0). Banham bombája jelezte, hogy éledeznek az Ördögök, de játékba lendülni ismét nem volt idejük a srácoknak: jött az újabb kiállítás, Pozsgai ült ki a büntetőpadra. Ezt a hátrányt kivédekezte a csapat, majd a 17. percben a semmiből jött a szépítő gól. Banham szenzációsan tálalt Pratt elé, aki lemásolta a Klagenfurtnak lőtt gólját (2-1). A gól után még Magosi is a kiállítás sorsára jutott, de az eredmény már nem változott.  

A második játékrész jól indult. A 25. percben Ladányit hagyták üresen a hazai védők, ő pedig köszönte szépen és balról óriási köténygólt ragasztott Kristan kapujába (2-2). A góltól rövid ideig megzavarodott a Zágráb, sajnos nem sikerült kihasználni a lélektani előnyt. Ezután Zanoski tört kapura Banham és Johansson szorításában, de Bálizs védett. A Vas Marcival szembeni szabálytalanság miatt az NHL-bajnok Dustin Jeffrey kiállítása jelentette az első fehérvári emberelőnyt. Szépen járt a korong, de lövésig nem jutottak Sofronék. Majd Perkovich veszélyes lövését fogta Bálizs. Macaulay is a kiállítás sorsára jutott, újra emberelőnybe kerültünk, mégis a Medvescak lőtt gólt. Jeffrey passzából Naglich volt eredményes (3-2). A harmad végéig Mihály, Orbán és Banham is kétperces büntetést kapott, de nem sikerült betalálnia a hazaiaknak.

Kettős emberhátrányban kezdhettük tehát a harmadik húsz percet. Ezt azonnal ki is használta a Zágráb, a 41. percben Greentree volt eredményes (4-2). Újfent két gól volt a hazaiak előnye és továbbra is emberelőnyben támadhattak. Újabb találatot nem sikerült elérniük és egyenlő létszámnál - a 43. percben - Sofron passzából Vas visszahozta a fehérvári reményeket (4-3). Következett a menetrendszerű kiállítás, Kovács ment ki két percre. Az utolsó tíz percben volt esély az egyenlítésre, de a házigazdák is eldönthették volna a mérkőzést. Johansson ugrott ki ígéretes helyzetben, de Kristan hárított. A végén Jan Neliba Bálizst is lehívta, de a korong a Medvékhez került és Kostovic az üres kapuba lőtte a pakkot eldöntve ezzel a mérkőzést (5-3).
 
Folytatás pénteken hazai pályán a Graz ellen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >