Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Remek statisztikák, mértéktartó edző Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. október 24.

Image A húzóemberek hozzák magukat eddig és kiemelkedően jól dobjuk a triplákat, Braniszlav Dzunics pedig kiemeli a csapategységet, mint fontos tényezőt.

 
A Szeged elleni fölényes sikerrel, valamint a Falco és a Paks vereségével már csak az Alba Fehérvár veretlen a hazai mezőnyben. Persze fontos tudni, hogy mi a riválisokkal ellentétben három meccsen vagyunk túl, de összességében a tabellától függetlenül nem lehetünk elégedetlenek az eddig látottakkal.
 
Kétszer nagyon nagy verést mért ellenfelére a csapat, ebből egyszer idegenben, és a Zete elleni hazait sem intézhetjük el kézlegyintéssel most, hogy a zalaiak megverték a Körmendet...
 
A Pécs ellen pedig a küzdeni tudásra volt szükség, már persze azon kívül, hogy a meghatározó emberek a fontos pilanatokban tényleg azok legyenek. És eddig tényleg azok, hiszen a nagyszerűen irányító, ezen kívül ponterős Moore (15 pont és több mint 7 gólpassz meccsenként), a Szegeden kevesebb mint húsz perc alatt húsz pont fölé jutó Wood (18 fölött átlagol) vagy éppen az ismert erényeit Alba-mezben is csillogtató Szabó Zsolt nem okozott csalódást a lejátszott bajnokikon.
 
A számokon kívül is vannak persze tényezők, amelyek döntenek egy kosárlabda-csapat sorsáról. Ilyen többek között a kohézió, ami megmutatkozhat a meccseken például az egymásért küzdésben vagy a cserék jó játékában (erre sem lehet panaszunk) - és még inkább látja, aki edzéseken is, a mindennapokon figyeli a csapatot. Braniszlav Dzunics vezetőedző a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában ezt emelte ki.
 
"Átalakult a keret, és féltem tőle, hogyan fogunk a sok változásból kijönni. A külső dobásainkból a reméltnél stabilabban, jobb százalékban találtunk be eddig. Azután, hogy mennyi gonddal küszködtünk a felkészülés során, nagyon örülök neki, hogy ilyen jól kezdtünk" - mondta Báne a sportlapnak.
 
Az biztos, hogy a triplákat régen dobta ennyire hatékonyan az Alba, a szegedi ötven százalék egyenesen remek. Még nem tudni, lesz-e ez amolyan fő fegyvere a csapatnak, de arra a vezetőedző is figyelmeztetett, hogy most jönnek igazán értékmérő meccsek.
 
Elsőként pénteken a Körmend elleni rangadó, amely bár kikapott Zalaegerszegen, soha nem lebecsülhető vetélytárs, pláne, ha elkíséri fanatikus szurkolótábora. Márpedig el szokta...
 
Így aztán mindenkire, játékosra, szurkolóra is nagy feladat vár pénteken, amikor a vasiakat fogadjuk, remélhetőleg folytatva a jó szezonkezdetet.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >