Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét Székesfehérváron száll vízbe a két nagy ellenfél
Ismét Székesfehérváron száll vízbe a két nagy ellenfél Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. október 26.

Image November 3-án, szombaton megkezdi hazai Világliga szereplését a magyar férfi vízilabda válogatott. Az éppen regnáló világbajnok, Olaszország nemzeti csapata lesz az ellenfél a székesfehérvári Csitáry G. Emil Uszodában. A felnőttek összecsapását a két nemzet junior válogatottjának mérkőzése előzi meg. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

 

Székesfehérváron játssza első hazai mérkőzését az újjáalakuló magyar férfi vízilabda válogatott. November 3-án, szombaton egy nagy riválissal, az olasz csapattal mérik össze tudásukat. A Volvo Kupa után a Világliga-mérkőzés immár az idei második rangos vízilabda esemény városunkban.
„Nagy várakozással tekintünk a novemberi mérkőzés elé, hiszen a két csapatot januárban a sikeresen megrendezett Volvo Kupán már láthatta a fehérvári közönség. A mostani találkozónak komoly tétje is van, hiszen először mutatkozik be itthon az újjá alakuló válogatott. Bízom abban, hogy teltházas lesz a mérkőzés. Az ideérkező válogatott játékosok nemcsak színvonalas játékot játszanak, hanem példát is mutatnak. Ösztönzésükre sok gyermek választja ezt a sportágat, és így egy biztos utánpótlás-nevelő műhely alakulhat ki Székesfehérváron. Ez jelentheti a nagy múlttal rendelkező sportág jövőjét. Ami pedig a közel jövőt illeti, ígérjük, hogy a november 3-i magyar-olasz összecsapáson a fehérvári szurkolók mindent megtesznek azért, hogy belehajszolják a győzelembe a csapatot.” - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Idén januárban, a VOLVO Kupán a magyarok nyertek 11-8-ra. A legutóbbi két találkozón, a budapesti Vodafone Kupán, majd a londoni olimpián viszont Olaszország járt sikerrel. „Eddig barátságos mérkőzéseket játszottak Székesfehérváron a válogatottak, de ez a mostani igazi „vérre menő” küzdelem lesz. Az olimpián a négy közé jutásért játszott meccs után most az olaszok elleni visszavágás vágya is fűti a csapattagokat.” – mondta el Dr. Martin György. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke beszámolt arról is, hogy a felnőtt mérkőzés előtt a két ország junior válogatottja játszik. Mint elhangzott, ebből hagyományt szeretnének teremteni, népszerűsítve a sportágat és az utánpótlás-nevelést. 
„Olyan városba érkezik a válogatott, ahol sokat tesznek az utánpótlás neveléséért. A magyar vízipóló jövőjéért fontos, hogy a vidéki városokban olyan biztos bázisok alakuljanak, amelyek a legmagasabb szintre nevelhetik ki játékosaikat.” – tette hozzá Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára.
November 3-án először a juniorok szállnak vízbe. Erről a mérkőzésről Varga Zsolt, a magyar junior válogatott edzője beszélt. „A decemberben, Ausztráliában megrendezésre kerülő Ifjúsági Világbajnokság fontos felkészülési állomása a fehérvári mérkőzés. Kevés olyan meccs van, ahol ilyen pszichés körülmények között, ekkora közönség előtt és ilyen komoly technikai támogatással játszhat a csapat. A junior válogatott örömmel jön Székesfehérvárra, hogy népszerűsítse a sportágat. Ahhoz, hogy a vízilabda továbbra is sikeres legyen, elengedhetetlenek a vidéki utánpótlás-bázisok.” – fogalmazott Varga Zsolt.
A Világliga mérkőzés rendezői feladatait a Fehérvár Póló SE vállalta fel. „Egy jó évvel ezelőtt új vezetőség vette át a Fehérvár Póló SE irányítását öt szülővel. A látványcsapatsport támogatását segító TAO-s pályázatnak köszönhetően életképessé tettük a klubot, és sikerült elérni, hogy immár heti öt nap edzhessenek a játékosaink a vízben. Amikor átvettük a klubot, 40 fő pólózott, ezt a létszámot sikerült feltornászni közel nyolcvanra. Azt gondolom, hogy az építkezést alulról kell elkezdeni és ehhez remek szakember áll a csapatunk élén Gyöngyösi János vezetőedző személyében. Annak érdekében, hogy a városban minél többen megismerjék ezt a sportágat, megszerveztük a Volvo-kupát, tavasszal a gyerekeknek nemzetközi tornát rendeztünk és sor került a sulipóló-bajnokságra, ahol Fehérvár általános iskolásai, mintegy 120 gyermek kóstolhatott bele a vízilabda sportba. Ennek folytatásaként a novemberi magyar-olasz találkozón nemcsak a felnőtt, hanem az ifi válogatott is vízbe száll, bíztatva ezzel a fiatalabb korosztályt is arra, hogy a jó eredményért és a sikerért érdemes dolgozni.” - emelte ki Horváth István, a Fehérvár Póló SE szakosztály-igazgatója.
A Világliga-mérkőzésre beadott pályázatukról Hajós Ákos ügyvezető mesélt és megköszönte a Szövetség és az Önkormányzat támogató hozzáállását is. „A Volvo Kupa után megduplázódott a nálunk edző gyermekek száma. Apukák hozták sorban a csillogó szemű kisfiúkat az uszodába edzésre. Többek között ezért is fontosak a válogatott mérkőzések, hogy növeljék a sportág megbecsültségét, és hogy klubunk felkerüljön a vízilabdázás térképére.” – mondta el az ügyvezető. A Fehérvár Póló SE működéséről szólva hajós Ákos kiemelte, hogy két sikeres pályázatuk is volt, amelynek révén megújul az eredményjelző tábla és egy defibrillátort is beszereznek majd. 
A sajtótájékoztatón személyesen nem tudott részt venni Dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány, de a válogatott előtt álló idei Világliga-mérkőzésekre meghívott játékosok listája már ismert. A két összecsapásra meghívottak névsora: kapusok: Baksa László, Decker Attila, Nagy Viktor mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bundschuh Erik, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Katonás Gergő, Kis Gábor, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.
A magyar válogatott tagjai október 31-én Nagyváradon Romániával játszanak, ezt követően pedig november 3-án az olasz válogatottat fogadják Székesfehérváron. A mérkőzés 12.30 órakor kezdődik majd a Csitáry G. Emil Uszodában, amit 10 órától a két nemzet junior válogatottjának találkozója előz meg. Belépőjegyek elővételben az ÁKOS Jegyirodában válthatóak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >