Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Három magyar érem született a hongkongi szumó-világbajnokságon
Három magyar érem született a hongkongi szumó-világbajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsuvácz Péter   
2012. október 30.
Sárkány Vivien junior világbajnoki címet szerzett a Hong Kong-ban rendezett szumó-világbajnokságon. Prim Martin szintén a junioroknál lett bronzérmes, míg Kálló Gyöngyi a női open kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
 
Hong Kong adott otthont a 2012. évi szumó-világbajnokságnak, melyre harminckét ország legjobbjai érkeztek. A világeseményen a magyar válogatott tagjai három érmet szorgoskodtak össze. Sárkány Vivien világbajnoki címet szerzett junior open kategóriában.
 
Hazánk története során először nyert junior világbajnoki címet. Szintén a fiatalok mezőnyében Prim Martin nyert bronzszínű medáliát, miután a -80 kg-osok közt felülmúlta ellenfelét a kisdöntőben.
 
A felnőtteknél Kálló Gyöngyi okozott nagy örömet a magyar szurkolóknak: harmadik lett open kategóriában, mellyel kvalifikálta magát a jövő évi, Kolumbiában tartandó Világjátékokra.
 
Azt, hogy rajta kívül ki képviselheti még a magyar szumósokat Kaliban, januárban, a Nemzetközi Sumo Szövetség döntését követően derül ki.
 
A magyar válogatott eredményességéhez Fábián Viktória, Kalmár István és Szelp Dénes egyaránt egy-egy ötödik hellyel járult hozzá.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >