Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Utazás a télbe, avagy hagyjuk a történelmet! Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. október 30.

Image Sopron környékén esett a hó, telet idéz a környezet - remélhetőleg befűteni nem a házigazda fog szerdán. Jön az újabb nehéz idegenbeli próba.

 

 

Már unalmas a soproni kellemetlenségeinket sorolni, igen, tény, régen nyertünk utoljára a Hűség Városában. Még a jobbik eset, ha egy csapatnak egyetlen csarnokban vannak csak gondjai... Az Albának már mindenhol sikerült - és évente rendre sok helyen sikerül - nyernie, hát speciel Sopron az utóbbi években kivétel volt. De ne tévedjünk: nem azért lesz nehéz szerdán, mert ez a szokás, hanem mert egy jó csapat lesz az ellenfél. Mi is jók vagyunk, az eddigiek alapján nyugodtan bízhatunk ebben - a többi pedig úgyis a pályán dől el.
 
A házigazda hozzánk hasonlóan nyerő szériában van, bár ez még csak két meccset ölel fel. Abból az egyik a Paks elleni soproni meccs volt, ez mutatja, hogy otthon ismét veszélyes ellenfél lesz az SKC. Előzőleg ugyan kikaptak az általunk simán vert Körmendtől, de akkor még nem volt a csapat tagja a két győztes meccsen egyaránt húsz pont fölé jutó Jeremy Wise. Az amerikai hátvéd remekül szállt tehát be a magyar bajnokságba, vélhetően húzóembere lesz a Sopronnak, amely a Paks után idegenben verte a Debrecent, vagyis egy kötelezőt is behúzott. Wise mellett a jól ismert Thomas a másik amerikaijuk, a ponterős, dinamikus irányító alighanem feladja majd a leckét Ronnie Moore-nak. De centerposzton is van kire figyelni, a 206 centis montenegrói Barovics majdnem húsz pontot, és tíznél több lepattanót jegyez átlagban a Sopronban.
 
Meszlényi Róbertnek tehát van jó légiós állománya, és vannak hozzá rutinos magyarjai, köztük a sérülése után lassan épülgető Molnár Andrással. Ő még nem hozta eddig legjobb formáját, de azért vétek lenne megfeledkezni róla, akárcsak Tóth Gergelyről. A masszív Sopron biztosan kemény feladat elé állítja az Albát, vagyis újra leírhatjuk, az eddigi jó eredmények után egy újabb nehéz próba vár a mieinkre. A Körmend elleni győzelemnek is vannak tanulságai, Braniszlav Dzunics hétvégén is edzéseket vezérelt és aligha ment el szó nélkül a védekezési hiányosságok mellett. Sopronban hagyományosan kevés pontot dobunk, így nem bízhatunk abban, hogy megint nyerhetünk csaknem száz kapottal... De nem kell nagy jóstehetség, hogy megkockáztassuk: ezúttal másik Albát látunk majd a pályán.
 
Persze nem baj, ha például a triplák terén maradunk az eddigieknél, hiszen közelít az 50 százalékhoz a csapat mutatója, ami elképesztő hatékonyság. De ha Sopronban inkább palánk alatt kell brusztolni a sikerért, ám legyen. Ami biztos, a hazaiak kisembereit meg kell fogni - aztán jöhetnek a mi virtuózaink. Meg persze a szurkolóink, hiszen ingyenes busszal utazhatnak a tél által már megtámadott országrészbe, ahol lelkesedésükkel is fűthetik a soproni arénát. Listavezetőként biztos, hogy nagy sklapnak számítanánk a soproniak számára - ehhez méltó lesz a motivációjuk. Erős, jó formában lévő, elszánt ellenfél vár tehát a csapatra idegenben. Az ilyen kihívásokra adott válasz alapján lehet lemérni igazán, hol is tartunk.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >