Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hazai pályán nincs kegyelem! Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. november 05.

Image A Sapa Fehérvár AV19 tovább javította kiváló hazai mérlegét. A Dornbirn elleni 3-2-es sikernek köszönhetően zsinórban hatodik itthoni meccsén is begyűjtötte a két pontot a csapat.

 

Sapa Fehérvár AV19-Dornbirner EC: 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3100 néző. Vezette: Altersberger, Fajdiga, Hofer, Kovács
Sapa Fehérvár AV19: Bálizs - Horváth, Hetényi, Sofron, Vas, Ladányi - Sille, Orbán, Magosi, Bailey, Benk - Pratt, Durco, Banham, Johansson, Mihály - Tokaji, Pozsgai, Metcalfe, Sikorcin, Kovács
Vezetőedző: Jan Neliba
Dornbirner EC: Desrochers - Magnan-Grenier, D'Aversa, Aquino, Bois, Keith - Henrich, Slivnik, Kozek, MacMillan, Mitchell - Aarsson, Fussenegger, Wilfan, Feichtner, Lebler - Putnik, Trummer, Haussle
Vezetőedző: Dave MacQueen
Gólszerzők: Banham, Benk, Orbán, illetve Haussle, MacMillan
 
Századik EBEL-győzelmére készült a Sapa Fehérvár AV19, melyet zsinórban a hatodik hazai sikerrel szerettek volna megszerezni Jan Neliba tanítványai. A cseh edző ezúttal érintetlenül hagyta a sorokat, egyedül a kapuban történt változás, ahol Bálizs Bence kapott lehetőséget.

A kezdés olyan volt, ahogy a hazai szurkolók megálmodták. Rögtön az első percben Mihály lövésébe Banham tette bele az ütőjét és a korong a hálóban landolt (1-0). Ezután Sofron húzott el a jobbszélen, de Desrochers a helyén volt. Metcalfe és Kovács összjátéka ragadtatta tapsra a nézőket, majd Benk kiállítása alatt Bálizsnak is akadt védenivalója bőven. A jó kezdés túlságosan is megnyugtatta a csapatot, kis híján egyenlített a Dornbirn - egy felpattanó korong okozott riadalmat, de szerencsére a kapu mellé pörgött a pakk. Az első húsz perc kapuralövési aránya - 11-6 oda - azonban figyelmeztető jel volt. Hiába jobb csapat a Fehérvár, vigyázni kell az újonccal!  

Ennek megfelelően aktívabban kezdték a második játékrészt az Ördögök. Egy Vas-Ladányi-Sofron háromszögelés után utóbbi emelt közelről a kapu fölé, majd Mihály lépett ki egyedül, de nem tudta gólra váltani a szólót. Lendületben maradt a Sapa, de nem sikerült növelni az előnyt. Tíz perc elteltével éledezett a Dornbirn - Wilfan került ziccerbe a kapunk előtt, de nem tudta a hálóba tessékelni a pakkot. Felgyorsultak az események, előbb MacMillan veszélyeztetett, majd a túloldalon Magosi lövése után Benk kotorta be a kipattanót a 35. percben (2-0). Banham kiállítását átvészelték az Ördögök, így kétgólos előnnyel kezdhették a harmadik játékrészt.

A záró harmad elején MacMillan tornáztatta meg Bálizst, majd Aarsson mehetett a büntetőpadra, de a harmadik emberelőnyünket sem sikerült gólra váltani. Azonban nem kellett sokat várni az újabb találatra. A 46. percben Bailey kapu mögül visszatett korongjára Orbán érkezett és a bal alsó sarokba bombázott (3-0). A 48. minutumban szépítettek a vendégek. Keith távoli lövése kijött Bálizsról, Haussle pedig közelről nem hibázott (3-1). A gól nem zavarta meg a Sapát, Vas óriási lövése a kapuvasról pattant a védőhálóba, majd következett a fehérvári tűzijáték. Banham, Johansson és Bailey is közel járt a gólhoz, a Dornbirn gyakorlatilag a semleges harmadig se nagyon jutott, azonnal visszaszerezték a korongot az Ördögök. A helyzetek azonban kimaradtak és ahogy lenni szokott a vendégek lőttek gólt. Az 59. percben MacMillan volt eredményes szorossá téve ezzel a simának látszó mérkőzést (3-2). Az utolsó percben - Kovács Csaba kiállítása miatt - 6 a 4 ellen támadott az osztrák csapat, de több gól már nem esett, repülhettek a csokik a jégre.
 
Folytatás november 14-én, amikor a Vienna Capitals csapata látogat a Raktár utcába.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >