Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
24 óra kompromisszumok nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Image- ez a mottója a szeptember 20-ára meghirdetett Társadalmi Felelősségvállalási Napnak, amely kapcsán Farkas Tamás tartott sajtótájékoztatót a Városházán. A 2008. február 19-én elindított program célja, hogy a székesfehérváriak közösségi szerepvállalását ösztönözze, s rávilágítson olyan problémákra, mint a környezetvédelem, egészségmegőrzés, közbiztonság…, miközben a megoldás is felszínre kerül(het).

Farkas Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: ez a nap arra szolgál, hogy ne menjünk el szó és tett nélkül a problémák mellett. A Társadalmi Felelősségvállalás fő üzenete: mindenki annyit tegyen a közösségért, amennyit csak tud. Nincsenek kötelező feladatok, mindenki maga határozza el, hogy mit és mennyit „dolgozik az ügyön”.

Ezért a program szervezői megkérték a helyi önkormányzati képviselőket, hogy fogják össze a körzetükbe tartozó lakókat, vállalkozókat, egyesületeket…, s közösen határozzák meg, mit kell tenniük a „jobbításért”. Farkas Tamás szerint nemcsak a „nagy dolgok” a fontosak, hanem a „kis tettek” legalább annyira. Ahogy egy régóta megfogalmazott alapigazságban is benne van: „A kicsiny dolgoknak nagy a hatalma.”

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Gondoljunk csak a Videoton Baráti Kör sóstói összefogására, amelyen még Brájer Éva is részt vett – megmutatja, hogy milyen ereje van az összefogásnak.

A „problémamegoldás” persze sokszor anyagi kiadással is jár. A Polgármesteri Hivatal felhívása erre is vonatkozik – az adott közösség lakói, vállalkozói ne csak a hibákra derítsenek fényt, hanem a szükséges anyagi fedezet előteremtésére is!

A szeptember 20-i rendezvénynek lesz egy tavaszi párja is – március, április környékén -, s remélhetőleg addigra már kikristályosodik a koncepció: hogyan lehet kevés pénzből – sokat tenni a közösségért, a városért.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1093&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >