Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow AZ ALBA POLISZ TUDOMÁNYOS PARK EGYESÜLET KONFERENCIÁJA
AZ ALBA POLISZ TUDOMÁNYOS PARK EGYESÜLET KONFERENCIÁJA Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. november 09.

Image Az Alba Polisz Tudományos Park Egyesület konferenciára hívta az érdeklődőket, melynek témái között szerepelt a 2013 és 2017 közötti pénzügyi időszakban várható támogatási irányelvek, de Székesfehérvár fejlesztési célkitűzései is napirenden voltak. Az Alba Polisz Tudományos Park Egyesület rendszeresen hív életre konferenciákat, ahol különböző előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, az utóbbi idők EU-s tapasztalatairól, valamint a jövőben várható fejlesztési lehetőségekről.

 
A tíz éve alakult egyesület célkitűzései egyébként nem változtak: ma is a régió humán és a gazdasági területének kapcsolatait szeretnék erősíteni. Székesfehérvár nem csak egy a magyar városok közül, hanem lakosságszámtól függetlenül az ország egyik legjelentősebb gazdasági központja – mondta Cser-Palkovics András polgármester a konferencián. Beszélt az önkormányzat és a város kapcsolatáról a közigazgatás átalakításának tekintetében.
 
„A várost erősíti az átalakítás, hiszen a járási központ mellett a megye tankerületi központja is itt lesz, ami erősíti a térségi szerepet.”
 
 
 
 
A város gazdaságával kapcsolatban kiemelte, hogy elég elmenni bármelyik fehérvári ipari parkba és megnézni a fejlesztéseket, az épülő új gyártócsarnokokat. Egy olyan város Székesfehérvár, mely Győr mellett a magyar gazdaság húzó városa. Beszélt az Erős Fehérvár programról, melynek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy erősítse Székesfehérvár helyét, szerepét az országon belül.
 
„Ahhoz azonban, hogy a várost fejleszteni lehessen a múltunkból eredő helyzetünket is ki kell használni, miszerint a nemzet történelmi fővárosának tartjuk magunkat. Ennek a 2013-as Szent István Emlékév is erősíteni fogja. Nagyon fontos azoknak a kormányzati vagy Európai Uniós támogatások, melyből olyan fejlesztéseket tudunk megvalósítani, mint például az elkerülő út továbbépítése vagy a Fehérvár - Budapest vasútvonal felújítása, amik a város infrastruktúráját javítják.”
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >