Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow INTÉZMÉNYI KÖZPONT JÖN LÉTRE ÉS ISMÉT LESZ INGYENES HPV ELLENI VÉDŐOLTÁS
INTÉZMÉNYI KÖZPONT JÖN LÉTRE ÉS ISMÉT LESZ INGYENES HPV ELLENI VÉDŐOLTÁS Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 10.

Image Több fontos döntés született a tegnapi közgyűlésen. Ezek közül kettőt sajtótájékoztatón ismertetett dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Mint elhangzott: megalapították a várhatóan több mint 350 főt foglalkoztató Székesfehérvári Intézményi Központot és döntöttek annak a HPV elleni oltóanyagnak a beszerzéséről is, amelyet az idén 12. életévüket betöltő fehérvári lánygyermekek ingyenesen kaphatnak meg.

 
2012. december 1-jén kezdi meg működését a Székesfehérvári Intézményi Központ, melynek megalapításáról a pénteki ülésen döntött a képviselőtestület.
 
„Új intézményt hoz létre Székesfehérvár Önkormányzata, amelyre az oktatási intézményrendszer átalakítása miatt van szükség. Várhatóan minimum 350 főt foglalkoztat majd ez a központ, akik az iskolaépületek, valamint várhatóan a múzeumi és a könyvtári ingatlanok üzemeltetésében látnak el feladatokat. Nagyon fontos döntést hoztunk meg a közalkalmazottak és munkavállalók érdekeit képviselve, hiszen ők folytonos jogviszonnyal, azonos foglalkoztatási formában dolgozhatnak tovább januártól. Azért volt szükség a mostani döntésre, mert így a Székesfehérvári Intézményi Központ előkészítő feladatai már most megkezdődhetnek, valamint biztonságot ad az ide átkerülő közalkalmazottaknak, munkavállalóknak. Örülök, hogy mindenkit a felelősségérzet vezetett és megalapította a képviselőtestület ezt az intézményt.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
Zárt ülésen döntöttek a HPV elleni oltóanyag beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárásról. Ennek értelmében 942 adag oltóanyagot szerez be az Önkormányzat és így az idén 12. életévüket betöltő fehérvári lánygyermekek is ingyen kapják meg a három oltásból álló HPV elleni védőoltás-sorozatot.
 
Egy adag oltóanyag 19 ezer forintba kerül. A program anyagi fedezetét Székesfehérvár Önkormányzata biztosítja, amelynek keretében várhatóan közel 400 gyermeket oltanak be.
 
„A megyei jogú városok között elsőként vezette be Székesfehérvár öt évvel ezelőtt a HPV elleni védőoltást. Ez a vírus felelős az egyik leggyakoribb női daganatos betegség, a méhnyakrák kialakulásáért. A három oltásból álló sorozat mellett komoly felvilágosító tevékenységet is végzünk, ezzel sikerül elérni, hogy az ingyenes védőoltás lehetőségével az érintett korosztály 90%-a él. Büszke vagyok erre a fontos prevenciós tevékenységre, amelyet a képviselőtestület egyhangúan támogatott a mostani, nehezebb gazdasági helyzetben is. Örülök, mert ez a mostani döntésünk egybeesik azzal, hogy Székesfehérvár átvette az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének elnökségét.” – mondta el Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >