Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
SIKERESEN ZÁRULT A NAPSUGÁR ÓVODA KÉTÉVES PROJEKTJE Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2012. november 13.

Image Három millió forintot nyert a Napsugár Óvoda az Új Széchenyi Terv keretében a „Referencia intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” című pályázaton 2010-ben. A kétéves projekt az Európai Szociális Alap támogatásával valósulhatott meg. A pályázat keretében az intézmény felkészült a hálózati együttműködések és partnerkapcsolatok kialakítására és továbbfejlesztésére is.

 
A sikeres közoktatás-fejlesztésben kulcsszerep hárul a hálózati, horizontális tanulás mintaadó tartalmait biztosító óvodákra, amelyek változatos kínálati rendszert biztosítanak az intézménylátogatásra, hospitálásra, az adaptív tanulásra és az önfejlesztő gyakorlatok megismerésére.
 
Az intézmények ezzel a szolgáltatással hozzásegítik a közoktatás minden intézményi szereplőjét a sikeres modernizációs folyamatok közvetlen megtapasztalásához és honosításához.
 
A Napsugár Óvoda koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal rendelkezik, amelyet szolgáltatásaiban publikál, és képes is átadni. A fehérvári óvoda szervezeti innovációja más intézmények számára is példaértékű.
 
2010 óta több mint 100 óvoda, 600 pedagógusa látogatta meg a referencia-intézményt, és ismerkedett az ott folyó szakmai munkával, a kompetencia programcsomag, a drámapedagógia módszer alkalmazásával és az anyanyelvi fejlesztéssel.
 
A pályázat megvalósítása során kialakult a referencia-intézményi működéshez szükséges szervezeti, oktatásszervezési, szolgáltatás-szervezési feltételrendszer, és megvalósult a mentor – pedagógus képzés is.
 
A pályázati konstrukció keretében felkészült az intézmény a hálózati együttműködések és partnerkapcsolatok kialakítására és továbbfejlesztésére, ehhez kapcsolódóan PR-tevékenységek és hatékony kommunikációt szolgáló feladatokra.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >