Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét a dégi csapat nyerte a Gyermekvédelmi vádorkupát
Ismét a dégi csapat nyerte a Gyermekvédelmi vádorkupát Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. november 13.

Image Izgalmas és jó hangulatú futballmérkőzések jellemezték a „Gyermekvédelmi Napok Fejér megyében” idei rendezvénysorozatát. Ennek keretében rendezték meg hagyományosan a gálamérkőzést tegnap délelőtt a megyei közgyűlés csapatának részvételével a Videoton Oktatási Központ Sportcsarnokában. A programok a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ szervezésében és a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány társszervezésében valósultak meg.

 
A rendezvényen Deresné Tanárki Mária, a gyermekvédelmi központ igazgatója és Dr. Molnár Krisztián, Fejér megye főjegyzője köszöntötte a megjelent csapatokat és a szurkolókat.
 
A főjegyző örömmel köszöntötte az idei rendezvényt, melyen hagyományosan vettek részt és mérkőztek meg egymással a megyei közgyűlés és a gyermekvédelmi központ csapatai.
 

A képen balról: Vizi Dániel, Somogyi Balázs, Sükösd Tamás, Csombók Pál, Pleizer Lajos, dr. Molnár Krisztián, Matics Ferenc
 
 
 
Dr. Molnár Krisztián köszönetet mondott a szakellátást nyújtó intézmények dolgozóinak egész éves munkájáért, és külön kiemelte Csombók Pált az önzetlen támogatásáért, mellyel a gyerekeket az egészséges életmódra ösztönzi.
 
A gálamérkőzésen elsőként a megyecímerrel ellátott fehér polóban a megyei közgyűlés: dr. Molnár Krisztián, Matics Ferenc, Somogyi Balázs, Sükösd Tamás, Vizi Dániel és a gyermekekből álló „bajnokcsapat” mérkőzött egymással.
 
 
 
 
Majd másod ízben a gyermekvédelmi központ dolgozói és a gyerekek „válogatott” csapata játszott visszavágót. A mérkőzéseket Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke vezette minden csapat általános megelégedésére.
 
A mérkőzések után az eredményhirdetésre felsorakoztak a már korábban lejátszott Gyermekvédelmi vándorkupa és a mai gálamérkőzések csapatai. Gratulált és a díjakat átadta: Deresné Tanárki Mária. A Gyermekvédelmi vándorkupa I. helyezettje Dég csapata lett. Így idén is, egy éven át ők vigyázzák a vándorkupát. Pleizer Lajos alelnök játékvezetői tevékenységét a legjobb bírák díjjal ismerték el.
 
A megyei önkormányzat képviseletében külön ajándékkal kedveskedtek: Csombók Pál megyei képviselő felajánlásaként nagy értékű kondicionáló gépeket ajándékozott a gyerekeknek.
 
Majd további meglepetéssel szolgálva Dr. Molnár Krisztián megyei főjegyző a megyei közgyűlés csapata nevében futball-labdákat adott át a fiatalok sportolási lehetőségeinek elősegítése céljából.
 
 
 
 
Az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét 1989-ben fogalmazták meg, azóta a gyermekek jogainak világnapjaként tartják számon.
 
Ehhez kapcsolódóan rendezik meg a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napokat azzal a céllal, hogy a Fejér megyei gyermekvédelmi szakellátórendszerben gondozott gyermekek jogai érvényesülését támogassák, a sportprogramok szervezésével elősegítsék tehetségük kibontakozását, a szakemberek számára szakmai programokat biztosítsanak, a szakellátást nyújtó intézményrendszert megismertessék.
 
Továbbá, hogy köszöntsék a szakterületet támogató személyeket, szervezeteket, és a társadalmi környezetet fogékonyságra ösztönözzék a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek iránt.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >