Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vörös Zsuzsanna irányítja az Öttusa Szakosztály munkáját
Vörös Zsuzsanna irányítja az Öttusa Szakosztály munkáját Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 19.

Image Az egykori versenyző szakosztály-igazgatóként segíti a sportolókat és a sportág fehérvári jövőjét.

 

Sikerült megnyerni Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok öttusázót, így az egykori versenyző most a szakmai munka irányítására vállalkozik, azaz szakosztály-igazgatóként segíti a sportolókat és a sportág fehérvári jövőjét. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Vörös Zsuzsanna, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke.
 
Székesfehérvár a magyar öttusa fellegvára. Számos sikeres versenyzőt adott és ad az itt működő szakmai műhely az országnak. Közéjük tartozik Vörös Zsuzsanna, Székesfehérvár egyetlen olimpiai bajnoka. A mára versenyzőként már „visszavonult” sportolót nemcsak az öttusa kedvelői ismerik jól, hiszen számos helyi közösségi program és kezdeményezés aktív résztvevője volt az elmúlt évtizedben. Mindezek miatt kérte fel dr. Cser-Palkovics András – többekkel közösen - őt arra, hogy segítse egykori klubját, valamint az öttusa sportág jövőjét.
 
"Vitathatatlanul sportváros vagyunk. Nemcsak a versenysportok, hanem az utánpótlás- és szabadidősport is nagyon népszerűek Székesfehérváron. Ez minden előnye mellett meg is nehezíti a kisebb klubok, vagy a nagyobb anyagi ráfordítást igénylő sportágak életét. Éppen ezért úgy gondolom, hogy egy olimpiai bajnok nevével fémjelezett szakosztály több eséllyel indulhat a forrásszerzésben és azt hiszem, hogy a fiatal versenyzők számára is a legjobb ösztönző, ha Vörös Zsuzsanna személyesen segíti szakmai munkájukat. Örülök, hogy Zsuzsa elfogadta a felkérést és elvállalja az Alba Volán SC Öttusa Szakosztályának igazgatását. Az ő személye garancia lehet arra, hogy a városban ismét egységes legyen az öttusa utánpótlás-nevelés. Ha ő ezt a feladatot felvállalta, akkor kötelességünk az egységet mögötte megteremteni. Székesfehérvár, a helyi klub, sőt az egész hazai öttusa sportág számára fontos lépés lehet ez. A szakosztály igazgatói feladatokhoz ezúton is sok sikert kívánok!” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
Az Alba Volán SC is fontos mérföldkőnek tartja az Öttusa Szakosztály szakmai stábjában történő változásokat. Ehhez kapcsolódóan átalakul a szakosztály szervezeti felépítése is. A jövőben különválik a szakmai és a társadalmi vezetés.
 
Tóth István egy XIX. sz. közepén élt egy angol művész, polihisztor, William Morris egy gondolatát osztotta meg a jelenlévőkkel: „A múlt nem ért véget, a jelenlévőkben él tovább és abban a jövőben, amit itt és most mi formálunk meg.” – idézte az Alba Volán SC társelnöke.
 
„A mai sajtótájékoztatónknak talán egyik legfontosabb üzenete ez a gondolat. A második üzenet, hogy úgy ahogy a gazdasági életben, úgy a sportban is időnként megújulni, változtatni kell, hogy még eredményesebbek legyünk. Természetesen, ami eddig jól működött, és eredményes volt, azt meg kell őriznünk. Ahol viszont változtatásra van szükség, ott változtatunk. Az öttusát az Alba Volán és az önkormányzat eddig is közösen működtette, de most annyival erősebb az együttműködés, hogy Polgármester úr és mi közösen kértük fel Vörös Zsuzsát az Alba Volán Öttusa Szakosztály igazgatójának.” – tette hozzá Tóth István.
 
Vörös Zsuzsanna is büszke arra tősgyökeres fehérváriként, hogy szakosztály-igazgatóként visszatérhet a sportolóként évtizedeken át második otthonaként szolgáló klubhoz.
 
„Szeretném megköszönni volt edzőimnek és támogatóimnak, mindenkinek, aki az elmúlt több mint két évtizedben abban segített, hogy egy eredményes és sikerekben gazdag sportolói pályafutást zárjak. Továbbá szeretném megköszönni az Alba Volánnak azt, hogy biztosította számomra a lehetőséget, hogy edzői munkámmal itt segítsem a versenyzők felkészülését. Köszönettel tartozom Polgármester Úrnak és az Alba Volánnak, hogy bizalmat szavaztak számomra, hogy a város egyik legnagyobb és legeredményesebb szakosztályának, a magyar öttusa legszélesebb bázisát biztosító Alba Volánnak lehetek a szakosztály-igazgatója. Ez a feladat hatalmas felelősséggel és remélem, hogy sok közös, sikeres munkával jár majd. Célkitűzésem, hogy a városnak, a sportclubnak legalább olyan sikeres, s ha lehet sikeresebb versenyzőt, illetve versenyzőket neveljünk, akik méltán öregbítik hírnevünket. Ehhez a kihíváshoz várok és várunk minden olyan lelkes sportolót, akik csatlakozni kívánnak szakosztályunkhoz.” – fogalmazott Vörös Zsuzsanna.
 
A sajtótájékoztatón részt vett Geletáné Lang Erzsébet, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára. "Nemcsak a szövetség, hanem a teljes "öttusa család" nevében gratulálok Vörös Zsuzsának. Örülök, hogy aktív sportolói pályafutása után sem távolodott el az öttusától. Úgy gondolom, hogy Zsuzsa irányításával legalább olyan sikereket ér majd el a klub, mint eddig, hiszen Székesfehérvár a magyar öttusa fontos bázisa. Ehhez a szövetség minden segítséget megad." - mondta Geletáné Lang Erzsébet.
 
A rendezvényen került sor egy új szponzori szerződés aláírására is, amely alapján ezentúl a HOMM Kft. is segíti az Alba Volán SC Öttusa Szakosztályának működését. "Sporttámogatásban van tapasztalatunk, hiszen a magyar olimpiai csapat földi szállítói vagyunk régóta. Örülök, hogy most a fehérvári öttusa mellé állhatunk és szeretnénk hosszú távon segíteni a szakmai munkát." - ismertette döntésüket Homm Károly ügyvezető igazgató.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >