Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Folytatódik a környezetszépítés a 2013-as Emlékév kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 20.

Image Sajtótájékoztatón mutatták be azt a három elismerést, melyeket a 2012-es Virágos Magyarországért Országos Környezetszépítő Verseny kapcsán ítéltek oda a székesfehérvári díjazottaknak.

 
A november 9-én, Hévízen rendezett átadó ünnepségen Fehérvár belügyminiszteri elismerő oklevélben részesült, az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény átvehette az Emberi Erőforrások Minisztériumának oklevelét, a Szárcsa Hotel éttermét pedig Rozmaring díjjal jutalmazta a Magyar Turizmus Zrt. A környezetszépítő törekvések tovább folytatódnak, hiszen túl azon, hogy erre igény mutatkozik, Székesfehérvár a közterületek rendbetételét is célul tűzte ki a 2013-as Emlékévre.
 
Az idei Virágos Magyarországért Versenyen több mint 300 település indult az országból, Fejér megyéből 13 város és falu nevezett. Székesfehérvár 1995-ben csatlakozott elsőként, azóta számos elismerésben részesült. A sajtótájékoztatón a város polgármestere kifejezte gratulációját a díjak kapcsán, majd hangsúlyozta: nemcsak igény, hanem elvárás is, hogy Székesfehérváron tiszta, gondozott zöldövezetek és virágágyások legyenek, mert jó közérzetet adnak és szépséget sugároznak.
 
Dr. Cser- Palkovics András méltatta azokat a törekvéseket, amelyek az elismerések odaítéléséhez vezettek, majd hangsúlyozta: a díjak jól példázzák, hogy közszféra és a magánszektor találkozásából nagyszerű eredmények születhetnek. A Székesfehérvárnak ítélt belügyminiszteri elismerést Bozai István, a Városgondnokság ügyvezető igazgatója mutatta be.
 
Elmondta: díjazták, hogy a város saját munkaerő bevonásával gondozza a közterületeket, például a nyári csúcsidőszakban 250 fő közmunkást foglalkoztatott a Városgondnokság. Ugyancsak elismerték, hogy a Városszépítő Akcióba, a virágosítási pályázatokba széles körben bevonják az intézményeket, a civil szervezeteket és a lakosságot.
 
Az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI díja azért különleges, mert az intézmény országos tekintetben iskolaként egyedül vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának oklevelét. – mondta Bartyik Mihályné igazgató.
 
Hozzátette: gyümölcsöző kapcsolatot ápolnak a Városgondnoksággal, hiszen idén másodszor nyertek a környezetszépítő pályázaton. Ezen kívül nagyon fontos volt, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket bevonták a közterületek, parkok gondozásába, virágosításába. A Közép-Dunántúli Régióban idén egyedül a Szárcsa Hotel étterme kapta meg a Rozmaring díjat, melyet kilenc éve alapított a Magyar Turizmus Zrt.
 
Ritter Judit tulajdonos és vezető hangsúlyozta: az épület előtt parkosítottak, rendbe tették a parkolót és a mögöttük található önkormányzati területet. Fontosnak tartották, hogy székesfehérvári vállalkozásokkal működjenek együtt, de számos munkát önerőből, saját maguk végeztek. A 2013-as Ünnepi Emlékév törekvései között közterületek, parkok rendbetétele, építse is szerepel.
 
„Kutatások szerint a városszépítő munkálatok a reformkorra nyúlnak vissza. Ha ünnepelünk, a várost is fel kell öltöztetnünk, hogy méltó körülmények között fogadhassuk vendégeinket és mi is jól érezzük magunkat.” – hangsúlyozta a 2013-as Emlékbizottság elnöke.
 
Csurgai Horváth József fontosnak tartja, hogy a munkálatok az Emlékévet követő esztendőkben is folytatódjanak.
 
A jövő évi felújítások zászlóshajója lesz a város egyik központi parkja, a Zichy-liget, ahol már most nagyszabású füvesítés, virágosítás zajlik. – emelte ki Bozai István, a Városgondnokság ügyvezetője. Elmondta, hogy folytatják és az Emlékév kapcsán átalakítják a virágosítási pályázatukat, valamint Székesfehérvár jövőre is benevez a Virágos Magyarországért Országos Környezetszépítő Versenybe.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >