Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow FELAVATTÁK A SZENT IMRE ISKOLAHÁZAT
FELAVATTÁK A SZENT IMRE ISKOLAHÁZAT Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 22.

Image Ünnepélyes keretek között avatták fel a Szent Imre Iskolaházat Székesfehérváron. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett intézményben a 6 és 14 év közötti, székesfehérvári rászoruló gyermekekről gondoskodnak.

 
A megyeszékhelyen a Szent Imre Iskolaház november 5-én, védőszentje ünnepén kezdte meg működését. Azóta folyamatosan telik a ház, ahol a helyi rászoruló gyermekek kapnak segítséget az iskolai feladataik elvégzéséhez, megtanulják a helyes tisztálkodást, a játékszabályok szerinti játékot, az egymásra való odafigyelést, a környezetük tisztán tartását, a tanulás örömét, a segítségnyújtás fontosságát.
 
A házavató ünnepségen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Sinkó Ottó, a Videoton vezérigazgatója, Vásárhelyi Tamás, az alapítvány elnöke, valamint a Polgárdiban közel két éve működő Don Bosco Iskolaház gyermekei és pedagógusai. Mint azt Németh Ádám, a fehérvári intézmény vezetője elmondta, az Iskolaházban fontos, hogy vidám hangulatban és szerető légkörben teljen a nap.
 
A cél, hogy a gyerekek nyugodt környezetben és egészségesen nőjenek fel, és majdan a Jóistenhez közel élő, hitükben is egészséges emberekké váljanak. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszöntőjében kiemelte, hogy örömmel nyújtott segítséget az önkormányzat az iskolaház indulásához.
 
"Jó látni, hogy összefogással, sok-sok szorgos kéz munkájának köszönhetően megújult, szép környezetben tölthetik napjaikat itt a gyermekek. Ennek a háznak a legnagyobb értéke, hogy a gyermek áll a középpontban. Minden értük és róluk szól."
 
A polgármester hozzátette, a város természetesen továbbra is segíti az alapítványt és ezen keresztül az iskolaház munkáját.
 
"A 2013-as Emlékév egyik első rendezvénye egy jótékonysági est lesz, 2013. január 5-én. A kis közösség jó példáját követve, most egy nagyobb közösség, egy város kap lehetőséget arra, hogy bizonyítsa, képes a jó ügyekért összefogni. A Miklósa Erika operaénekes nevével fémjelzett est bevételének egy részét ugyanis a Szent Imre Iskolaháznak adjuk át." - mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
Sinkó Ottó, a Videoton vezérigazgatója évekkel ezelőtt kapcsolódott be a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkájába. Önkéntesként a polgárdi iskolaház kialakításában és most a fehérvári épület felújításában is sokat tevénykedett.
 
A megnyitón elmondta, nagyon jó érzés az, hogy Polgárdi után immár Székesfehérváron is lehetőséget és esélyt kapnak az eddig kallódó gyermekek a felzárkózásra, a kiemelkedésre. Sinkó Ottó kiemlete azokat a pedagóusokat, önkénteseket, akik ezekben az iskolaházakban dolgoznak és felvállalják a gyermekek gondozását.
 
Az ünnepi köszöntők után Smohay Tamás az idén 20 éves alapítvány és Böjte Csaba munkájáról szólt, majd az alapítvány elnöke, Vásárhelyi Tamás adta át Csaba testvér üzenetét és jókívánságait a fehérvári iskolaház gyermekeinek, önkénteseinek és mindazoknak, akik segítettek e ház létrejöttében.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >