Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újra a helyes úton Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. november 26.

Image A Sapa Fehérvár AV19 végig koncentráltan játszva, mindhárom harmadot megnyerve, nagy küzdelemben gyűrte le a Villach csapatát.

 

Sapa Fehérvár AV19-SC VSV: 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3100 néző. Vezette: Krcelic, Trilar, Rakovics, Nagy
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Pratt, Durco, Metcalfe, Johansson, Banham - Sille, Orbán, Magosi, Bailey, Benk - Horváth, Hajós, Sofron, Vas, Ladányi - Tokaji, Pozsgai, Kovács, Sikorcin, Mihály
Vezetőedző: Jan Neliba
EC VSV: Lamoureux - Pretnar, Altmann, Grabner, Ryan, Pusa - Hotham, Cole, Pewal, Damon, Hughes - Bachler, Unterluggauer, Nageler, Peintner, Petrik - Steiner, Platzer, Göhringer, Hartl
Vezetőedző: Hannu Järvenpää
Gólszerzők: Vas, Orbán, Metcalfe, Magosi, illetve Damon

Három napon belül második hazai mérkőzésére készült a Sapa Fehérvár AV19. Az ellenfél, a sokáig a táblázat élén tanyázó, Villach csapata volt, a cél pedig nem lehetett más, mint kiköszörülni az Innsbruck elleni pénteki csorbát.

Csapatunkban Sofron - a Manavian elleni bunyó nyomán sisakján ráccsal - vállalni tudta a játékot, a kapuban Munro kezdett, a sérült Hetényi helyett pedig Hajós Roland került a keretbe. A vendégek egyértelműen a győzelem reményében érkeztek Fehérvárra, volt is dolga bőven Adam Munronak. Az Ördögöknek is volt azonban törleszteni valójuk, hiszen a szezonban kétszer is csak büntetőkkel maradtak alul a Villachhal szemben. Kiállításokkal indult a mérkőzés, Magosi, Pretnar, majd újra Magosi ülhetett ki a büntetőpadra, de egyik emberelőnyből sem született gól. A 11. percben aztán Sofron húzta meg a jobb szélen, kapura lőtt, a korong Lamoureux-ról felpattant és az érkező Vas Marci a hálóba tessékelte azt (1-0). Az első harmadban még Kovács kiállítását kellett kihúzni, ez sikerült is, így egygólos előnnyel mehettünk az első pihenőre.      

Erőteljes vendégtámadásokkal indult a második játékrész. Több veszélyes szituáció is adódott Munro ketrece előtt - egy alkalommal Grabner a felső kapuvasat találta telibe -, de nem tudott egyenlíteni a VSV. Szerencsésen átvészeltük a nehéz perceket, majd szinte a semmiből jött a második gólunk. A 25. percben Orbán távoli lövése talált utat Lamoureux hálójába (2-0). Ez még nagyobb erőbedobásra késztette a Villachot, de Munro továbbra is szenzációs formában védett. A másik kapu előtt is akadt lehetőség: Banham átadása után Metcalfe nagy helyzetben lőtt mellé, majd emberelőnybe kerültünk, de nem sikerült kihasználni. A 33. percben ez megbosszulta magát, Damon közelről vette be Munro kapuját (2-1). Sikorcin kiállítása következett itt, majd Pewalé ott. Az előbbiből nem esett gól, utóbbinál viszont Johansson passza után Metcalfe gyömöszölte át a pakkot a gólvonalon (3-1). A VSV játékosai nehezen viselték a történteket, reklamálásuk miatt percekig állt a játék, ez azonban az eredményt nem befolyásolta, kétgólos előnyről várhattuk a záró harmadot.

Az utolsó húsz perc csendesen indult, biztosan őriztük az előnyt, majd Sofron ugrott ki ziccerben, azonban les miatt a játékvezetők megállították az akciót. Ezután Pozsgai jutott a kiállítás sorsára, ezt sikerült kivédekeznünk, majd újra felpörgött a mérkőzés. Nagyon jött a VSV, de nem sikerült csökkenteni a hátrányon Ryanéknek. Emiatt kezdték elveszíteni a fejüket a vendégek, pár másodperc különbséggel Peintner és Unterluggauer is szabálytalankodott. Kettős emberelőnybe kerültünk! Bár Johansson révén többször is közel jártunk a gólhoz, de nem sikerült betalálnunk. Nem úgy az 55. percben, amikor - a vendégek rossz cseréjét kihasználva - Magosi maradt üresen a kapussal szemben és kihasználta a ziccert (4-1). Több gól már nem esett, repülhettek a csokik a jégre!

Folytatás pénteken, szintén hazai pályán, amikor a HC Orli Znojmo vendégeskedik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >