Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow ISMÉT KÖZÖSEN KÖSZÖNTÖTTÉK A KATALINOKAT SZÉKESFEHÉRVÁRON
ISMÉT KÖZÖSEN KÖSZÖNTÖTTÉK A KATALINOKAT SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 26.

Image Vasárnap este közös ismét közös Katalin-napi ünnespégre gyűltek össze a fehérváriak. Az évtizedes hagyomány szerint a Liszt Ferenc utcában, kati néni szobránál kezdődött az ünneplés. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Földi Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte a névnapjukat ünneplő Katalinokat és az őket kísérő résztvevőket.

 
Számtalan vendég áll meg Kati néni szobránál nap mint nap, és ha nem is tudják pontosan, hogy ki volt Ő, érzik hogy bensőséges, baráti hangulatot áraszt a szobor – mondta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András.
 
Kocsis Balázs szobrász-restaurátor volt az, aki megálmodta és elkészítette a szobrot Kati néniről itt, a Liszt Ferenc utcában, hogy itt lehessünk vele minden évben, miközben a Katalinokat ünnepeljük és a fehérvári hagyományokat is ápolhatjuk - tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.
 
A vendéglátásról a Hagyományos Piacokért Egyesület és a Fehérvári Polgárok Egyesülete, míg a zenéről és a jó hangulatról a Tilinkó Zenekar gondoskodott. Az ünneplők a zenészek, a táncosok és a felsővárosi kézi kocsisok vezetésével vonultak át a Szent Sebestyén-templom előtti térre. Itt Vargha Tamás országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, majd Nyárai-Horváth István plébános tartott beszédet Szent Katalin vértanúságáról.
 
A Felsővárosi Közösségi Házban Katalin-napi batyus bál volt, ahol a Felsővárosi Óvoda műsorát követően az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportjának bemutatója szórakoztatta a népes közönséget a Szedtevette zenekar muzsikájára.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >