Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közgyűlési döntések
Közgyűlési döntések Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. november 30.

Image Fejér Megye Közgyűlése a tegnapi napon ülést tartott, melyen 17 napirendi pontot fogadtak el. A testület döntéseiről Törő Gábor, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón számolt be.

 
A délelőtti közgyűlésen 17 napirendi pontot tárgyaltak, melyek között túlnyomórészt a megyei önkormányzat területfejlesztési feladatához kapcsolódó beszámolók, javaslatok, település szerkezeti és rendezési tervek véleményezései szerepeltek. Fontosnak tartotta kiemelni Törő Gábor az Országos és Megyei Területfejlesztési Koncepció és Program előkészítéséről és véleményezéséről szóló közgyűlési döntés megerősítését. Mint mondta: az ellenzéki képviselők is elégedettek voltak a végeredménnyel.
 
Hiszen ez lesz az az alapdokumentum a következő uniós ciklusban: 2014-2020 között, amely a közgyűlés munkáját megalapozó tevékenységhez járul majd hozzá. Az önkormányzat munkatársai az összeállításakor nagy hangsúlyt fektettek a kis- és középvállalkozások támogatására, igazodva a kormányzati gazdaságélénkítő törekvésekhez.
 
Ez idáig 150 szervezethez, személyhez jutatták el a dokumentumot, és a mai közgyűlésen a frakciók javaslatára úgy döntött a testület, hogy a Fejér megyei Európa Parlamenti képviselőknek is el fogják juttatni véleményezés céljából.
 
Elfogadták a Fejér Megyei Önkormányzat 2012. évi költségvetésének három negyedéves teljesítésének beszámolóját. Hosszú idő óta most először sikerült megfeszített gazdálkodással, nullás költségvetéssel zárni. Jövőre is ilyen költségvetést szeretnénk-hangsúlyozta az elnök.
 
Elfogadásra került továbbá a 2013. évi költségvetési koncepció, melyben a megye szerepének növelése érdekében a külkapcsolatokra szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni, ápolni gazdasági és kulturális kapcsolatainkat Göttingen, Opole és Kolozs testvérmegyéinkkel.
 
A közgyűlésen a költségvetéshez kapcsolódóan elhangzott, hogy a megyei önkormányzat pályázatok útján is próbál bevételre szert tenni. Nemzetközi kapcsolatok és a Fejér Termék Program fejlesztése és a jövő évi finanszírozása céljából is nyújtott be pályázatokat. A képviselők elfogadták az önkormányzat által alapított kitüntető címekről és díjakról szóló rendelet megalkotására tett javaslatot.
 
A díjakat a nemzeti ünnepeken: március 15-én, és október 23-án adják majd át. A Magyar Államkincstár munkatársától, Pereczes Ágnestől a szociális ellátások rendszeréről, és a MÁK által végzett értékpapír-forgalmazás tapasztalatairól hangzott el tájékoztató valamint a Fejér megyei települési szennyvízgyűjtés,- tisztítás és – kezelés helyzetéről szóló beszámolót fogadtak el a testületi ülésen.
 
A témához kapcsolódóan elhangzott az is a közgyűlési sajtótájékoztatón: hogy változó a megye szennyvízcsatorna ellátása. Főként a kistelepülések kerültek nehéz helyzetbe csatornázás miatt, ugyanis többen eladósodtak az önerő biztosítása hiánya miatt.
 
A kialakult helyzet kezelése, és javítása érdekében egyeztetéseket kezdeményeznek majd- hangsúlyozta Törő Gábor.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >