Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Irányítópárbaj
Irányítópárbaj Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. november 30.

Image Az 1-es poszton klasszisa van az Albának és a szombaton érkező Nyíregyházának is - de nemcsak ezért lesz érdekes meccs az újabb hazai. Jó kis csatára van kilátás.

 
Semmiképp se induljunk ki abból, hogy a Nyíregyháza még sohasem nyert mérkőzést Székesfehérváron. Talán abból se, hogy a vendégek jelenleg csak kilencedik helyen állnak a táblázaton és minden idegenbeli meccsüket elvesztették. A jelek szerint ugyanis ahhoz elég erős ez a Nyíregyháza, hogy ha az ellenfél túl magabiztosan vagy flegmán áll ellene a meccshez, akkor megtréfálja.
 
A rutin épp úgy adva van szombati ellenfelünknél, mint a remek képességű légiósok, ebből pedig mindenki számára kellemetlen csapat szokott összeállni. Ferenczi Tamás gárdája éppen ilyennek tűnik. Eleve az öt idegenbeli veresége közül a legnagyobb is 13 pontos volt.
 
Ennyivel kaptak ki legutóbb Szombathelyen, de úgy, hogy sokáig szorongatták az esélyesebb Falcót. Márpedig az Alba megtapasztalta a Kaposvár vagy a Jászberény ellen is, milyen, ha egy vendégcsapat kihasználja a hibákat és nem teszi fel a kezét Fehérváron... Erre számíthatunk a Nyíregyháza ellen is.
 
Egyénileg pedig nagyszerű "párbajra" az irányító poszton, mert a mi Ronnie Moore-unk nem akármilyen ellenfelet kap. Anthony Nelson személyében a nyírségiek alighanem kifogták a nyári szezon egyik legjobb igazolását, aki jelenleg második a pontlistán (21.6), a negyedik legtöbb gólpasszt adja (6.1), és értékszámban senkinek nincs több nála a mezőnyben!
 
Ha ehhez hozzáteszsük a cseknem 7 meccsenkénti lepettanóját (183 cenits magassággal!), akkor tényleg előttünk áll a magyar mezőny talán legsokoldalúbb játékosa. Nem lesz egyszerű dolga Moore-nak vele szemben - de reméljük, fordítva is így lesz!
 
Nelson amúgy nem is játszott a Falco ellen, így kell értékelnünk a Nyíregyháza helytállását... Játszott viszont Bennett Davis, dobott is 25 pontot, magyarországi karriercsúcsként. Az amerikai erőcsatárnak is remek számai vannak, négy fontos kategóriában is top 10-es jelenleg - vagyis nemcsak mezőnyben kell vigyázni a Nyíregyházával.
 
És akkor ott van még a lett bedobó, Martins Berkis, a maga 17.6 pontos átlagával. Az azért beszédes adat, hogy a három említett légiós mindegyike első tízben van a játszott perceket tekintve a magyar mezőnyben - vagyis nem nagyon tudja kire lecserélni őket meccs közben a vezetőedző. Az Alba rotációja remélhetőleg jól fog működni ahhoz, hogy végig frissebb maradjon a társaság, és ha kell, a hajrában is mozgósítani tudjon tartalékokat.
 
Ha Szabó Zsolt még nem is játszhat, ehhez megvan az állomény, bár ezen a héten is többen hagytak ki edzéseket. Az biztos, hogy tapasztalatban hasonlóan áll a két csapat, mert Boldizsár, Siska személyében ott is vannak rutinos kiegészítő emberek. Ami pedig a fiatalabb évjáratot illeti, főleg Mohácsira érdemes odafigyelni. A szurkolóknak pedig az egész meccsre, hiszen úgy tűnik, segítségük ismét kelleni fog.
 
Az egyre nagyobb feladatok biztosan megmozgatják a közönséget is, most már rangadókat játszik az Alba, kell is a hangerő a csarnokba!
 
Nagy párharcokra van kilátás ezúttal is, egyéni és csapat szinten egyaránt, ráadásul Brandon Wood és társai már bizonyították ebben a szezonban, hogy meg tudják hálálni a bizalmat. Ezen lesznek szombaton is.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >