Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egy pont Dornbirnból Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. december 03.

Image A Sapa Fehérvár AV19 három góllal is vezetett a Dornbirn otthonában, végül a házigazdák - hosszabbítás után - a maguk javára fordították a mérkőzést, így csapatunk egy ponttal gazdagodott.

 

Dornbirner EC-Sapa Fehérvár AV19: 5-4 (0-1, 2-3, 2-0, 1-0) hossz. után
Dornbirn, 2000 néző. Vezette: Falkner, Potocan, Nikolic, Nothegger
Dornbirner EC: Desrochers - D'Aversa, Printz, Aquino, Henrich, Putnik - Slivnik, Magnan-Grenier, MacMillan, Bois, Kozek - Aarsson, Fussenegger, Feichtner, Lebler, Wilfan - Trummer, Haussle, Glaznig
Vezetőedző: Dave MacQueen
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Sille, Orbán, Magosi, Bailey, Benk - Pratt, Durco, Metcalfe, Johansson, Banham - Horváth, Hetényi, Sofron, Vas, Ladányi - Tokaji, Pozsgai, Kovács, Sikorcin, Hajós
Vezetőedző: Jan Neliba
Gólszerzők: Henrich (2), Aquino (2), Kozek, illetve Pratt, Hajós, Benk (2)

Zsinórban két hazai győzelem után Ausztria másik végébe, a Fehérvártól 900 km-re lévő Dornbirnbe utaztak az Ördögök. Mihály Árpád kisebb sérülés miatt kimaradt a keretből, helyét Hajós Roland foglalta el. A kapuban ezúttal is Adam Munro kezdett.

A mérkőzés elején mindkét csapat a védekezésre helyezte a fő hangsúlyt, kevés lövés jutott el a kapusokig. Majd Kovács jutott a kiállítás sorsára, Bois indította Macmillant, de Munro bottal hárított. Sikerült kivédekezni az emberhátrányt, majd a hazaiaknál Fussenegger ült ki a büntetőpadra és mi kihasználtuk a fórt. A 15. percben Johansson átadását Pratt a kékvonalról vágta a hálóba (0-1). Továbbra is támadásban maradt a csapat, de az első harmadban már nem változott az eredmény.

A második játékrész sokkal eseménydúsabban alakult. Egy rossz csere miatt - túl sok játékos volt a jégen - emberhátrányba kerültünk, de nem tudott élni vele a Dornbirn. A 26. percben aztán Sikorcin tüzelt, ezt még védte Desrochers, Hajós ismétlése viszont a hálóban kötött ki (0-2). Két percre rá Henrich góljával szépítettek a hazaiak (1-2). Újabb emberhátrány következett - ezúttal Hetényit büntették a játékvezetők -, de ezt is túléltük. Majd a másik oldalon is volt egy kiállítás, bár nem lépett életbe. Munro gyorsan lekorcsolyázott, szépen járt körbe a korong, végül Benk lőtt a hálóba (1-3). És ezzel még nem volt vége! A 36. percben Magosi passzából ismét Benk volt eredményes, háromgólosra növelve ezzel az előnyt (1-4). Negyedik gólunk után Metcalfe mehetett a büntetőpadra, majd ahogy visszatért Hetényi és Tokaji is a kiállítás sorsára jutott. Kettős emberhátrányba kerültünk és ezt hat másodperccel a harmad vége előtt Aquino használta ki (2-4).

Az utolsó húsz percnek, ezzel együtt is kétgólos előnnyel futhattunk neki. A hazaiak próbáltak közelebb férkőzni, de sokáig nem találták a védekezésünk ellenszerét. Banham büntetését is kivédekezte a Sapa és ekkor már csak kevesebb, mint tíz perc volt hátra a mérkőzésből. Öt perccel a vége előtt eldönthettük volna a találkozót, de Sikorcin, Bailey és Hajós sem tudott túljárni Desrochers eszén. Aztán az 57. percben Henrich meglőtte második gólját, így hirtelen szorossá vált az összecsapás (3-4). A gól után Munro is a kiállítás sorsára jutott - természetesen egy mezőnyjátékos ülte le helyette -, de nem tudtak egyenlíteni a hazaiak. Majd a kapust is levitte a Dornbirn és 30 másodperccel a lefújás előtt D'Aversa passzát Kozek lőtt Munro kapujába (4-4). Hosszabbítás!

A ráadás a házigazdáknak hozott szerencsét. A 62. minutumban MacMillan átadásából Aquino döntötte el a mérkőzést (5-4).

A Sapa Fehérvár sokáig győzelemre állt a Dornbirn otthonában, de ezúttal egy ponttal kellett beérnie Sofronéknak. Folytatás pénteken hazai jégen a Linz ellen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >