Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Többség dönt! Alba Fehérvár - Nyíregyházi KK 81-53 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. december 03.

Image Több bevethető, forgatható játékosa van az Albának, fel is őröltük a vendégeket, akik szünet után csak 20 pontig jutottak. Alba Fehérvár - Nyíregyházi KK 81-53 (21-18, 18-15, 21-12, 21-8) Székesfehérvár, 2100 néző Alba: Keller Á. 9, Moore 10/6, Hollis 4, Wood 17/6, Lekli 13 Cs: Medve 5/3, Juhos, Bódi 10/6, Supola 11/3, Keller V. 2 NYKK: Davis 14, Berkis 7/3, Mohácsi 21/6, Polyák 9, Boldizsár Cs: Kaluha 2, Siska, Varga

 
Nelson nem jött rendbe, így legjobbja nélkül állt fel a Nyíregyháza. Mégis vezetett a meccs eljén, mert pontosabban dobott az Albánál, amelyben szokás szerint Wood kezdett pontgyártásba - tízg jutott az első negyedben. A csapat pedig 11-13 után nyolc pontot dobott zsinórban, magához ragadva a kezdeményezést.
 
A második negyed elején még egyszer vezetett a Nyíregyháza, amelyben Mohácsi vállalt sokat támadásban, innen azonban véleg átvette az irányítást a Dzunics-csapat. Medve triplájával alakult ki az a nyolcpontos különbség, ami sokáig meg is maradt a két fél között. Eladott labdák és rossz dobások is bőven akadtak, de már ekkor látszott, hogy sokkal bővebb a fehérvári keret, kilenc játékos is pontot szerzett, míg odaát szinte minden négy emberre maradt.
 
A második félidő eleje ezúttal nem volt olyan ellenállhatatlan, mint a Körmend és a Jászberény ellen, sokáig kosár sem esett, és még egyszer felzárkózott a Nyíregyháza. 41-38 után viszont villámgyorsan esett újabb nyolc fehérvári pont, Lekli és Keller is megvillant párszor, és eldőlt, hogy nem lesz izgalmas hajrá. A védekezése agresszív, a tempója pedig túl nagy volt az Albának ahhoz, hogy a vendégek bírják.
 
Csak 12 pontot dobtak a harmadik negyedben, és ezt is alulmúlták a negyedikben, amelyben olykor sikerült a gyors támadásait is befejezni a Dzunics-csapatnak. Supola is szép dolgokat mutatott, így elbírta a csapat, hogy a második félidő szinte légiós pontok nélkül telt el.
 
Összességében magabiztos volt a siker, remek ráhangolódásként a jövő heti rangadókra.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >