Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egészségmegőrző gyógytorna a Palotavárosban
Egészségmegőrző gyógytorna a Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2012. december 04.

Image Egy újabb helyszínen, az István Király Általános Iskolában várják hetente kétszer a mozogni vágyó nyugdíjasokat. A generációk közötti kapcsolatot erősíti, hogy az időseknek szóló egészségmegőrző gyógytorna ideje alatt a tornaterem másik felében az óvodások sportolhatnak a város által biztosított ingyenes „Nyitott tornatermek” program keretében. Minderről sajtótájékoztatón számolt be a körzet képviselője.

 
Székesfehérvár Önkormányzata évek óta biztosítja a város lakóinak az ingyenes sportolási lehetőséget a hét minden napján az oktatási intézményekben.
 
„Most egy újabb lakossági kérés teljesült azzal, hogy a Palotavárosban is elindítottuk az egészségmegőrző gyógytornát az idősebb korosztálynak.”- hangsúlyozta a helyszínen tartott tájékoztatón Viza Attila, a körzet önkormányzati képviselője.
 
„ Ez a kezdeményezés és összefogás is azt mutatja, hogy az iskoláink nemcsak a sportolásra, egészségmegőrzésre adnak teret, hanem közösségmegtartó szerepük is van.”- tette hozzá Viza Attila.
 
„Az István Király Általános Iskola, mint közösségi intézmény szívesen látja a nyugdíjas korosztályt is. Ez már hagyomány nálunk.” – emelte ki Krählingné Kovács Tünde igazgató.
 
„Öröm látni a két korosztály lelkesedését a torna, a mozgás iránt. A nyugdíjasok jó példát mutatnak azzal, hogy fittségüket megőrizve saját életüket teszik élhetőbbé. Erre hetente kétszer, hétfőn és szerdán 17 órától van lehetőség nálunk.”
 
„Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az élsport, versenysport, utánpótlás- és a diáksport mellett kiemelten kezeli, támogatja és működteti az iskolákban a „Nyitott tornatermek” ingyenes lakossági programot.”- mondta Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa.
 
„Az egészségmegőrző tornát, amely nemcsak időseknek, hanem megelőzés jelleggel bárkinek ajánlott, a Fejér Megyei Szent György Kórház hivatásos gyógytornászai vezetik. A város körzeteiben, így Maroshegyen, Tóvárosban, Ráchegyen, Öreghegyen, a Széna téren, Vízivárosban és a Belvárosban, illetve most már az István Király Iskola segítségével a Palotavárosban is biztosított ez a sportolási lehetőség.” –tette hozzá Magony Tamás.
 
A Nyitott tornatermek programkeretében a hét minden napján találnak ingyenes sportolási lehetőséget az érdeklődők, hiszen összesen 18 helyszínen 22 foglalkozás zajlik.
 
A mozgásformák változatosak, vannak egészségjavító tornák, vannak csapatjátékok és vannak speciális problémákkal (cukorbetegség, szívbetegség, magas vérnyomás) küzdőknek ajánlott foglalkozások.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >