Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lezárultak a SZÉPHŐ jubileumi pályázatai
Lezárultak a SZÉPHŐ jubileumi pályázatai Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. december 07.

Image A SZÉPHŐ Zrt. vezetősége sajtótájékoztatón beszélt arról a megemlékezés-sorozatról, mely az ötven éves távhőszolgáltatást mutatta be az ősz folyamán. Dr. Temesvári Balázs vezérigazgató és Szauter Ákos hőszolgáltatási igazgató kihirdette a témában meghirdetett, iskolásoknak szóló pályázatok győzteseit is.

 
A SZÉPHŐ jogelődje 50 éve indította el távhőszolgáltatását Székesfehérváron. Ennek apropóján a cég az elmúlt hetekben kiemelten foglalkozott a témával. A jubileum kapcsán a Fehérvár magazin hasábjain megjelent történelmi áttekintést szolgáló sorozat összefoglalóan mutatta be az elmúlt fél évszázad jelentős állomásait.
 
A rendezvényen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta, hogy az ötven éves évforduló nem csak a SZÉPHŐ Zrt. egykori és mai munkatársainak, hanem egész Fehérvárnak az ünnepe. A távhőszolgáltatásban valamilyen módon majdnem minden lakos érintett a városban, így a város önkormányzata és a vállalat vezetői szerették volna megosztani a visszaemlékezés és ünneplés örömét a fehérváriakkal.
 
Mivel a SZÉPHŐ Zrt. a környezetvédelem és az energiatakarékosság századában fontos feladatának tartja a fiatal generáció figyelmének felhívását, október végén meghirdetésre került egy iskolásoknak szóló rajz- és tanulmányíró pályázat is. A vállalat fontosnak tartja a múlt megismertetését a ma fiataljaival, továbbá kíváncsi az ötleteikre, gondolataikra is.
 
Az iskolások kreativitásának megmozgatására két pályázatot hirdettek, melyekre sok pályamunka érkezett. Az általános iskolák alsó tagozatosaitól a „Hogyan fűtenek majd unokáink?”, a felső tagozatra járóktól pedig a „Mit jelent számodra az ENERGIA?” kérdésre várták a választ rajzban.
 
Az alsósok első három helyezettje tíz-, öt- és kétezer forint értékű tárgyjutalomban részesült:
 
3. helyezett lett Somlai-Kiss Dóra, a Vasvári Pál Általános Iskola 3./a osztályos tanulója.
2. helyezett lett Pass Vivien, a Vasvári Pál Általános Iskola 3./a osztályos tanulója.
1. helyezett lett Ocsenás Gergely, a Csitáry Emil Művészeti Műhely 4./b osztályos tanulója.
 
A felsősök dobogósai ugyanilyen értékben kaptak Média Markt ajándék- illetve könyvutalványt:
 
3. helyezett lett Kalmár Mátyás, a Ciszterci Szent István Gimnázium7./a osztályos tanulója.
2. helyezett lett Kiss Katinka Dóra, a Tolnai Úti Általános Iskola 5./a osztályos tanulója.
1. helyezett lett Kispál Kata, az István Király Általános Iskola 5./a osztályos tanulója.
 
A pályázatra jelentkező középiskolás osztályok „Fázunk-e 150 év múlva? – Előretekintés a távfűtés jövőjébe” címmel írtak tanulmányokat, melyek közül 3. helyezett lett a Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola 11/b. osztálya.
2. helyezett lett a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola 11./c osztálya.
1. helyezett lett a Vasvári Pál Gimnázium 11/d. osztálya.
 
Az első helyezett középiskolás osztály nyereménye hozzájárulás az osztálykirándulás költségeihez 4000 Ft/fő értékben, a második helyezett 2000 Ft/fő, a harmadik helyezett 500 Ft/fő értékben kapott írószer-utalványt.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >