Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Jobb volt a Zágráb
Jobb volt a Zágráb Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2012. december 10.

Image A nagy becsvággyal küzdő Medvescsak Zágráb igazolta vasárnap este, hogy miért tartják az EBEL egyik legerősebb csapatának. A Sapa Fehérvár AV19 komoly erőfeszítéseket tett a pontszerzésért, de most ez nem sikerült

 

Medvescsak Zágráb - Sapa Fehérvár AV19 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Zágráb, 6500 néző, vezette: KAMSEK, PODLESNIK, Johnstone, Rakovic.
Medvescsak: Kristan - Letang, Waugh, Greentree, Jeffrey, Naglich, Sertich, Martinovic, Zanoski, Brine, Fraser, Maculay, Bozic, Miller, Buck, Perkovich, Vedlin, Trstenjak, Yelovich, Koren. Vezetőedző: Marty Raymond.
Sapa: Munro - Orbán, Sille, Magosi, Bailey, Benk, Pratt, Durco, Metcalfe, Johansson, Banham, Hetényi P., Horváth, Ladányi, Vas M., Sofron, Pozsgai, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Mihály. Vezetőedző: Jan Neliba.

Lelkes közönsége előtt a közelmúltbeli kisiklásokat mindenképpen feledtetni akarta a Medvescsak Zágráb, így valósággal nekiesett a Sapa Fehérvárnak. A védekezés kötötte le az erőnket, amelybe olykor  óhatatlanul is szabálytalanságok csúsztak. Horváth kiállítása alatt hiába alakított ki azonban több ízben is gólveszélyt a Zágráb, Munro magabiztosan védett. Kiegészülésünk után is tüzijáték zúdult a kapunkra. "Azért állítanak a kapuba, hogy kivédjem a lövéseket. Elvégre ez a dolgom" - mondta mosolyogva még pénteki meccs után Adam Munro arra a felvetésre, hogy mostanában nem unatkozik a jégen, és ez az alaptétele ma is igazolódott. A hazaiak minden szögből tüzeltek, ő pedig a legkülönbözőbb irányba nyújtotta testrészeit, hogy megvédje a kapuját. Hiába vezetett rá büntetőt az NHL-sztár Jeffrey, ezúttal is "Munny" kerekedett felül. A támadójátékra nem igazán maradt erőnk ebben a harmadban, így a 0-0 felettébb jó eredménynek számított a szünetben.

A második felvonás elején aztán sajnos góllá érett a Medvék mezőnybéli dominanciája. Zanoski kapott a kapunk előterében forintos passzt, és nem is hibázott közelről (1-0). Kisvártatva Macaulay kiállítása adott esélyt számunkra az egyenlítésre, de hiába tettük jól a dolgunkat, Kristan kapus is bizonyította kivételes tudását. A folytatásban a korábbinál kiegyenlítettebbé vált a meccs, elérhető közelségben volt feljavuló csapatunk egalizálása. Nem így történt: Greentree saját kipattanóját értékesítve éles szögből duplázta meg a hazai előnyt (2-0).

A Medvescsak a kétgólos vezetés birtokában semmilyen felesleges kockázatot nem vállalt az utolsó húsz percben. A mieink keményen dolgoztak, hogy visszajöjjenek a meccsbe, de az átütő erő hiányzott a támadásainkból. Amikor az 53. percben Jeffrey kiváló átadását Miller értékesítette, elfogyott a reális esélyünk a felzárkózásra (3-0). A Zágráb a továbbiakban nem akart ennél többet, taktikusan megőrizte a biztos előnyt a lefújásig. Mindent egybevetve megérdemelten tartotta otthon a két pontot a horvát csapat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >