Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Technikai eszközök átadása az önkéntes tűzoltó egyesületeknek
Technikai eszközök átadása az önkéntes tűzoltó egyesületeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2012. december 10.

Image Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt országos pályázaton Fejér megyéből tizenhat szervezet eredményesen vett részt. A pályázaton gépjármű- és tűzoltótechnika-felújításokra, felújított légzőkészülékek, tűzoltótechnikai és védőeszközök beszerzésére, valamint a különböző képzéseken történő részvételre nyújthattak be támogatási kérelmet az egyesületek. Az elnyert technikai eszközöket a napokban adták át a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

 
Az önkéntes tűzoltó egyesületek 2012. évi támogatására kiírt pályázaton gépjármű- és tűzoltótechnika-felújításokra, felújított légzőkészülékek, tűzoltótechnikai és védőeszközök beszerzésére és átadására, valamint a különböző képzéseken történő részvételre nyújthattak be támogatási kérelmet a szervezetek.
 
A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra érkezett pályázati dokumentációkat a bíráló bizottság által meghatározott és elfogadott prioritások, illetve szempontrendszerek figyelembe vételével bírálták el.
 
Az országos pályázati keretösszegből megvalósuló támogatás valamely formáját 315 egyesület nyerte el. Fejér megyéből sikeresen pályázott Baracs, Csákvár, Csókakő, Fehérvárcsurgó, Isztimér, Lajoskomárom, Lepsény-Mezőszentgyörgy, Lovasberény, Mezőfalva, Iszkaszentgyörgy, Pázmánd, Pusztaszabolcs, Sárosd, Vál, Velence és Vértesboglár önkéntes tűzoltó egyesülete.
 
Az elnyert technikai eszközöket, amelyek összértéke 5 millió 900 ezer forint, december 7-én, pénteken adták át a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, ahol Magosi Lajos tű. alezredes, igazgató köszöntötte az önkéntes tűzoltó egyesületek képviselőit.
 
Magosi Lajos tű. alezredes kiemelte, hogy a téli időjárással összefüggő felkészülési és védekezési időszakban a gyors és összehangolt feladatellátás érdekében fontos az önkéntes tűzoltó egyesületek szerepvállalása, hiszen ők ismerik legjobban a helyi adottságokat, a saját településükön élőket.
 
A pályázat során elnyert technikai eszközök és a korszerű védőfelszerelések használatával hatékonyabbá és biztonságosabbá válik az önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozása Fejér megyében, ezzel is segítve a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységeinek munkáját.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >