Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow AZ ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ NEVEZTE A LEGTÖBB CSAPATOT A COCA-COLA CUP PROGRAMBA
AZ ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ NEVEZTE A LEGTÖBB CSAPATOT A COCA-COLA CUP PROGRAMBA Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2012. december 13.

Image Az országosan a legtöbb csapatot kiállító intézmények kategóriában Székesfehérvár az elsők között szerepel a Coca-Cola CUP programban. Az első alkalommal megszervezett középiskolás amatőr focibajnokságra országosan közel hatszáz középiskolás csapat jelentkezett. A megyeszékhely középfokú oktatási intézményeiből összesen 21 csapat jelentkezett. A legtöbb lány és fiú focicsapatot az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium nevezte. A szervező pedagógusok és az intézmény munkáját különdíjjal jutalmazták. A polgármesteri különdíjat dr. Cser-Palkovics András ma adta át a Városházán.

 
Az iskolai közös testmozgás népszerűsítésére az MLSZ és az üdítőitalokat gyártó cég közösen hirdette meg a 2012/2013-as tanévtől a „Coca-Cola CUP” programot, amelynek keretében 15-18 éves korú lányokat, illetve fiúkat felvonultató, tízfős csapatok léphetnek pályára. Egy iskolából akár több csapat is jelentkezhetett az amatőr kispályás labdarúgó bajnokságra.
 
Székesfehérvár középiskolái közül a legtöbb – 7 lány és 7 fiú – csapatot az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium nevezte. Bár az első kvalifikációs tornát december 14-én, pénteken rendezik meg, a „Coca-Cola Cup” programot felvezető rendezvényen a legtöbb csapattal nevező iskolát és a szervező pedagógusokat díjazták.
 
Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András különdíjat, egy-egy serleget nyújtott át, míg a Videoton FC által felajánlott, az Európa Liga sorozatban részt vett labdarúgók által aláírt egy-egy labdát Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok, az elismerő okleveleket pedig Schneider Béla, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója adta át.
 
Köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte:
 
„Az élsport, versenysport, utánpótlássport mellett Önkormányzatunk nagyon fontos feladatnak tartja a diáksport, a tömegsport támogatását, a tanulók ösztönzését a rendszeres testmozgásra. Ez a mostani felhívás is jól tükrözi, hogy csak az összefogásnak köszönhetően érhetünk el sikereket. A versenysorozat lebonyolításához szükség volt az iskolák testnevelő tanárai és a diákönkormányzatok segítségére is. A pedagógusokkal és a diákokkal is jól működő kapcsolatot ápol a város önkormányzata, így e mostani mellett több nagyszabású sportrendezvény is az ő közreműködésükkel valósul meg.”
 
Schneider Béla az MLSZ Fejér megyei igazgatóságának igazgatója egy-egy elismerő oklevelet adott át az intézménynek.
 
„Ez a program biztosítja, hogy a fiatalok szervezett körülmények között rendszeresen sportolhassanak. A szervezők és a város munkájának elismerése, hogy országosan a négy kiemelt helyszín közül az egyik Székesfehérvár lesz!” – tette hozzá az igazgató.
 
A szervezőmunkáért járó különdíjakat Ábrahám Norbert, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Gránitz Gréta, az iskola diákönkormányzatának elnöke, valamint Halász Tímea, Bernáth István és Pálinkás János testnevelő tanárok vehették át.
 
A Coca-Cola CUP program december 14-én, pénteken az I. Kvalifikációs Tornával folytatódik, amelyet a Főnix Csarnok műfüves pályáin rendeznek meg 15 órától.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >