Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Elmúlt 24 óra eseményei
Elmúlt 24 óra eseményei Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. december 13.

Image A Fejér Megyei Rendőr-kapitányság sajtóosztálya az elmúlt 24 óra rendőrséget érintő eseményeiről nyújtott tájékoztatást.

 

Kádat loptak

A Bicskei Rendőrkapitányságra 2012. december 12-én koradélután arról érkezett bejelentés, hogy két fő egy kézikocsin egy öntöttvas fürdőkádat szállít Bicske, Kisfaludy utcában a Tatai út irányába. A rendőrségre betelefonáló még azt is elmondta, hogy a kádat Bicske Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakásból lopták el. A helyszínre érkező körzeti megbízottak igazoltatták a kocsit húzó két személyt. A 17 éves lány és a 32 éves férfi igazoltatása során elmondta, hogy a kocsin lévő öntöttvas kádat önkormányzati lakásukból bontották ki, ahonnan két napja költöztek ki, de a lakás kulcsait még nem adták vissza az Önkormányzatnak. A rendőrök így a kádat lefoglalták, majd a két személyt előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol a lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.     

 

Rendszám nélküli, illetve átcserélt rendszámos autók

A fehérvári járőrök 2012. december 12-én koradélután Székesfehérvár, Balatoni úton vontak ellenőrzés alá egy mezőszentgyörgyi férfit, aki egy hatósági jelzés nélküli külföldi okmányokkal rendelkező zöld színű Volkswagen Polo típusú gépjárművet vezetett. A rendőrök a férfit előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók egyedi azonosító jel meghamisítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A polgárdi járőrök ugyanezen a napon késő délután egy Suzuki Swift gépkocsit vontak ellenőrzés alá Polgárdi, Batthyány utcában. Az intézkedés során kiderült, hogy az autó nyilvántartóban szereplő hatósági jelzése más, mint a rá felszerelt. A gépkocsivezető a rendőröknek elismerte, hogy a rendszámot ő cserélte ki. A rendőrök így a férfit előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók vele szemben is egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárást indítottak.

 

Polgárőr érte tetten a tolvajt

Lovasberényből 2012. december 12-én este tett bejelentést egy polgárőr azzal kapcsolatban, hogy Alsó Tőkeföldön található pincében tetten érte azt a férfit, aki aznap már másodjára tért vissza a pincébe, hogy onnan bort lopjon el. A férfi a pince ajtajáról a láncot leszedte, és így jutott be oda. Amikor a rendőrök elfogták, erősen ittas állapotban volt. Így a járőrök a fehérvári kórházba szállították a Pszichiátriai Osztályra. Gyanúsított kihallgatására józanodását követően kerül sor.

 

Vezetéstől eltiltva

A fehérvári járőrök Székesfehérvár, Sárkeresztúri úton vontak ellenőrzés alá egy Seat típusú személygépkocsit, amit egy budapesti férfi vezetett. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy őt a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság jövő év októberéig jogerősen eltiltotta a gépjárművezetéstől. A rendőrök így őt előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési őrizetbe vették.

 

 

 
< Előző   Következő >