Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Többlakásos sorház gyulladt ki Székesfehérváron
Többlakásos sorház gyulladt ki Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2012. december 13.

Image Tűzeset miatt több mint húsz embernek kellett elhagynia otthonát tegnap éjszaka Székesfehérváron. A Tátra utcában egy sorház tetőszerkezete gyulladt ki. A lakók már nem térhettek vissza az épületbe, ideiglenes elhelyezésükről a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője rövid időn belül gondoskodott, az önkormányzat egy városi kollégiumban biztosított átmeneti szálláshelyet.

 
A Tátra utcában egy körülbelül 30x6 méter alapterületű, földszintes sorház tetőszerkezete gyulladt ki. A katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységeinek kiérkezésére a lakók elhagyták az épületet. A tűzben a háromlakásos ház tetőszerkezetének kétharmada megsemmisült, két lakás födéme átégett, beszakadt.
 
A lakók már nem térhettek vissza otthonaikba. A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének közreműködésével közülük huszonegyen az önkormányzat által biztosított átmeneti szálláshelyen, egy városi kollégiumban töltötték az éjszakát, ketten rokonaikat keresték fel. Egy embert a kríziskezelő központ helyezett el.
 
Az oltási munkálatokat nehezítette a fagypont alatti hőmérséklet, valamint, hogy az épület padlásán körülbelül másfél méter magasságban használaton kívüli tárgyakat, bútorokat halmoztak fel. A hideg időben az oltóvíz azonnal ráfagyott a cserepekre és a létrákra, így fokozott csúszásveszély mellett kellett beavatkozni.
 
A tűzoltók az épületből összesen négy propán-bután gázpalackot hoztak ki, közülük egyet a padláson találtak meg. A tűz oltása a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával hajnalig tartott.
 
A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság meleg védőitalt biztosított a beavatkozók részére.
 
< Előző   Következő >