Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvár önkormányzata soron kívül segített a bajba jutottaknak
Székesfehérvár önkormányzata soron kívül segített a bajba jutottaknak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. december 14.
Gyors és hatékony intézkedéseknek köszönhetően új helyre költözhetnek a szerda éjszakai tűzeset károsultjai. Több mint húsz embernek kellett elhagynia otthonát szerdán éjszaka, miután a Tátra utcában kigyulladt egy háromlakásos sorház tetőszerkezete.
 
Az önkormányzat azonnali intézkedéssel egy városi kollégiumban biztosított átmeneti szálláshelyet huszonegy lakónak, ketten rokonaikat keresték fel. Egy embert a kríziskezelő központ helyezett el.
 
Lakhatatlanná vált az a háromlakásos sorház a székesfehérvári Tátra utcában, amelynek tetőszerkezete szerda este gyulladt ki. A tűzben a háromlakásos ház tetőszerkezetének kétharmada megsemmisült, két lakás födémje átégett, beszakadt.
 
Az önkormányzat ingatlanokkal foglalkozó szakemberei – a Városfejlesztési Kft. munkatársai – a mai nap során tartott helyszíni szemlén felmérték a károkat, és miután a szakemberek lakhatatlanná nyilvánították a sorházat, azonnali intézkedés kezdődött a családok elhelyezésére.
 
Soron kívül felkértek egy statikust is, aki az épület tartószerkezetét vizsgálja felül. A Szent Vendel közben és egy másik, a Tátra utcában található önkormányzati lakásban kerülnek ideiglenesen elhelyezésre a családok és abban is segítséget nyújtanak nekik, hogy a tűzeset után épen maradt bútorokat, személyes tárgyakat minél hamarabb átszállítsák az új lakóhelyekre.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >