Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Dr. Horváth István: Immunizálással leküzdhető az érelmeszesedés
Dr. Horváth István: Immunizálással leküzdhető az érelmeszesedés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. december 18.

Image Dr. Horváth István orvos biológus lesz a Hétvezér Esték sorozatának 154. előadója. Az MTA doktora 40 évi kutató munkája során számos gyógyászati készítményt fejlesztett ki, de ezek közül az érelmeszesedés elleni oltóanyag felfedezését tartja a legfontosabbnak.

 
Eddig a koleszterin szónak szinte csak a negatív árnyalatát ismertük, a professzor úr elmélete szerint azonban a koleszterinre szükségünk van, és a köztudattal ellentétben, nem a táplálékkal vesszük fel, hanem szervezetünk állítja elő.
 
A neves orvos-biológus nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az általa használt eljárással lehetséges az érelmeszesedés visszafejlesztése, a további, súlyos következmények megakadályozása. Ezzel évi 15000 ember életét lehetne megmenteni, hiszen Magyarországon ennyi fiatal hal meg évente keringési betegségekben. A készítmény itt van a kezünkben, a világ több mint 20 országában kipróbálták, köztük Ausztráliában és Új-Zélandban is már rég túl vannak a humán kipróbálás fázisán, akik és köszönetüket és hálájukat fejezték ki.
 
Itthon azonban még a feltételes forgalomba hozásra sem nyílik lehetőség, és hivatalos közleményt is csak a feltaláló adhat magáról, miután egy infarktust követően saját magát is ezzel kezelte. A professzor hiába pályázott állami támogatásért, végül maga teremtette elő az akkreditációhoz szükséges forrásokat. Egy amerikai milliárdos, aki a vakcinában gyógyult meg, 100 millió dollárt kínált érte, de a találmány nem eladó, Horváth István ragaszkodik ahhoz, hogy „ez ide tartozik Magyarországra, és itthon szeretnénk gyártani”.
 
A prof álma még mindig az, hogy ez a készítmény eljusson minden rászorulóra, ha kell akár ingyen is, és azon gondolkodik, hogy nyugati segítséget használ fel a gyártás beindításához.
 
Az előadás helye: Székesfehérvár, Királykút, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2012. december 18. (kedd) 19.00-21:00 óra*
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >