Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közmeghallgatás lesz január utolsó szerdáján
Közmeghallgatás lesz január utolsó szerdáján Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. január 15.

Image Közmeghallgatást tartanak január 30–án, szerdán a Városháza nagytanácstermében-jelentette be sajtótájékoztató keretében Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András. Az idei évtől a Szent István Király Múzeum a város fenntartásába került. A közmeghallgatást az együttgondolkodás jegyében hirdetik meg és várják a fehérvári lakosság, civil szervezetek véleményét, ötleteit arról, hogy milyen legyen a város múzeuma.

 
A Szent István Király Múzeum jövőjéről lesz szó azon a közmeghallgatáson, amelyre 2013. január 30-án, szerdán 17.00 órától várják a székesfehérváriakat a Városháza nagytanácstermében.
 
Mint ismeretes, az idei évtől egy kormánydöntés következtében többek között Székesfehérvár városa a Fejér Megyei Múzeum Igazgatóság működtetője. A tulajdonosváltással névváltozás is történt, így a hozzátartozó intézményekkel együtt Szent István Király Múzeum néven üzemel tovább a város fenntartásában.
 
„Különleges és örömteli pillanat volt városunk életében, amikor az intézmény fenntartójává váltunk, hiszen nagyon régi vágya teljesült azzal Fehérvárnak, hogy saját múzeummal rendelkezik. Ez feladatot és felelősséget is ró a városra, hogy milyen fenntartó, milyen gazda lesz, milyen jövőképet tud a múzeumon keresztül is a város felé letenni. Ennek kialakításához szeretnénk konzultációs lehetőséget adni mindenki számára, hogy a városvezetők is megismerhessék a javaslatokat, véleményeket. Most közös gondolkodásra várjuk a székesfehérváriakat és a javaslatok, vélemények megosztására, a kérdés-feltevésekre január 30-án, szerdán nyílik lehetőség. Minden fehérvárit hívunk és várunk 17.00 órától a Városháza nagytanácstermében!”
 
Dr. Demeter Zsófia, a Szent István Múzeum igazgatója az intézmény jelenlegi helyzetéről számol be és bemutatót is tart, majd ezt követően a hagyományos rend szerint folytatódik a közmeghallgatás a Városházán.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >