Kezdőlap
Nyolcan pályáztak a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 09.

ImageA Vörösmarty Színház igazgató posztjára meghirdetett pályázat kapcsán tartott sajtótájékoztatót Brájer Éva, a városi közgyűlés Kulturális és Turisztikai Bizottságának elnöke. Ennek során ismertette a pályázók teljes névsorát, s a testület jelenlegi létszámával kapcsolatos kételyeit.

A Vörösmarty Színház igazgatói székét az új kiírást követően nyolcan pályázták meg. A május 6-ig beérkezett borítékokat Csapó Csilla alpolgármester saját hatáskörében eljárva már kedden felbontotta, csütörtökön pedig sor került további két pályázat felfedésére.

Így nyolcan indulnak az igazgatói posztért. Köztük hatan már az előző, eredménytelenül végződő pályázaton is megmérettették magukat: Szurdi Miklós, a színház jelenlegi vezetője (kinevezése július 31-ig tart), Csutka István rendező, Márton András színész-rendező, valamint Kárpáti Norbert, Kuna Károly és Vasvári Csaba színművészek. Az új jelöltek pedig: Bodolay Géza rendező, aki a kecskeméti színházat tíz éven át irányította, és Galgóczy Judit, aki szintén rendezőként dolgozik.

Őket a Kulturális és Turisztikai Bizottság és a szakmai szervezetek – az előírásnak megfelelően – egyenként hallgatja majd meg, amikor felvezethetik a színház vezetésére vonatkozó elképzeléseiket. A Bizottságnak – előzetesen - normális menetben május 15-én kellene üléseznie, s jelen állás szerint május 22-én tartanak közgyűlést a Városházán.

Brájer Éva ezért úgy véli: ahhoz, hogy felelősségteljesen le tudjanak ülni és átbeszélni a pályázatokat, nem elég a hátralévő idő. Továbbá: kétségei vannak annak arra vonatkozóan, hogy a 33 fős testület létszám-csökkentése miatt (az egyik képviselő elhunyt, egy másik pedig súlyos beteg) képes-e dönteni a pályázatok között, hiszen a jelölt megválasztásához 17 érvényes szavazat szükséges.

Brájer Éva szerint a városvezetőknek június 1-ig érdemes volna visszarendezniük a testület 33 fős tagságát, mert egy közel 1 milliárd forintos költségvetésű intézménnyel szemben hatalmas felelőtlenség lenne úgy nekiindulni a második fordulónak, hogy igencsak fennáll az eredménytelenség esélye.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >