Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Rangos utánpótlás kosárlabda tornát rendeznek január végén
Rangos utánpótlás kosárlabda tornát rendeznek január végén Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. január 25.

Image Rangos, nemzetközi utánpótlás kosárlabda tornát rendez az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia január 31-e és február 3-a között Székesfehérváron. A mezőny erejét tekintve olyan erősségű lesz a sportesemény, amilyet már nagyon régen nem láthattunk Magyarországon–jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen többek között részt vett Kiss Norbert helyettes államtitkár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke.

 
A 2013-as Szent István Emlékév programjaihoz csatlakozva és államalapító királyunk tiszteletére rendezik meg a Szent István Nemzetközi U16 Kosárlabda Kupát a jövő hét végén, Székesfehérváron. Az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia többek között a Real Madrid, a Bayern München, a Cibona Zagreb fiataljait látja vendégül. A találkozókra ingyenes lesz a belépés a négynapos eseményen.
 
„Örömünkre szolgál, hogy a Bajnokok Városának egyik legnépszerűbb csapatsportjában a felnőttek eredményei mellett egyre erősödik az utánpótlás, nem véletlen, hogy a hercegek viadalának a királyok városa ad otthont. Székesfehérváron egységben jelenik meg a szabadidő-, diák-, utánpótlás- és élsport. Az egész várost átfogó koncepciónak is köszönhetően sok fehérvári gyermek sportolhat.”– mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki kiemelte, hogy a TAO-n keresztül nemcsak az élcsapatok, hanem az utánpótlás is komoly támogatásban részesülhet.
 
A sajtótájékoztatón részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Kiss Norbert hangsúlyozta:
 
„Közös feladatunk a fiatalok sportra nevelése. A mai magyar kormány sikere, hogy TAO-ból a jól címkézett pénzek jó helyre kerülnek. Az elmúlt időszakban több mint ezer egyesület részesült így támogatásban.”
 
„Aktív játékosként megtapasztaltam a világ legjobbjainak bajnokságain, hogy ezekben az országokban milyen komolyan veszik az utánpótlás-nevelést.”- mondta Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke.
 
„A 13 évvel ezelőtt megalapított Akadémia is azt a célt szolgálja, hogy a fiatal magyar tehetségek is megkapják az esélyt, hogy folyamatosan magas szintű munkát végezzenek. A nemzetközi kupa mind a játékosoknak, mind az edzőknek hasznára válik, hiszen a spanyol, német és délszláv iskoláktól rengeteget tanulhat a magyar kosárlabda.” – tette hozzá Dávid Kornél.
 
Az Alicante (spanyol), a Bayern München (német), a Cibona Zagreb (horvát), a KK Sombor (szerb), a Zielona Góra (lengyel) és a Real Madrid (spanyol) csapatai mellett a tornán két magyar, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia kadett csapata é a magyar U18-as válogatott is szerepel. A meccseket két négycsapatos csoportban rendezik, majd a csoportokban azonos helyezési számot elérő csapatok mérkőznek az 1. 3. 5. 7. helyezésért.
 
A záró napon, vasárnap 15.30 órától junior All-Star gála színesíti a programot. A Szent István Nemzetközi Kosárlabda tornára, január 31-e és február 3-a között, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők a Vodafone Sportcentrumban, ahová a belépés ingyenes lesz.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >