Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Várják a lakosság javaslatait a díjazottakra
Várják a lakosság javaslatait a díjazottakra Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2013. január 25.

Image Hat város díj kapcsán lehet leadni az ajánlásokat február 21-ig Székesfehérvár polgármesteréhez.

 
Számos kitüntető címet, díjat adományoz évről évre Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. A városvezetés az elismerések alapításával és odaítélésével kívánja kifejezni tiszteletét és megbecsülését azon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, közéleti szerepléseikkel maradandót alkottak Székesfehérváron, valamint hozzájárultak a város szellemi és anyagi gyarapodásához.
 
Az Önkormányzat ezúttal hat díj kapcsán számít a városlakók javaslataira, melyeket február 21-ig levélben lehet eljuttatni a polgármesterhez.
 
A „Penna Regia” díj annak a természetes személynek adományozható, aki a sajtó munkatársaként Székesfehérvár életének objektív bemutatásával elősegítette a város ismertségét, elismertségét, a helyi közélet nyilvánosságát, és hozzájárult Fehérvár megismertetéséhez nemzetközi szinten. Évente egy „Penna Regia” díj adományozható.
 
A „Sipos Gyula” díj annak a természetes személynek adományozható, aki a Magyar Honvédség katonai állományába tartozik, tartósan kiemelkedő munkát végez, életvitele, magánélete méltó a katonai hivatáshoz, és munkája által erősíti Székesfehérvár polgáraiban a honvédségbe vetett bizalmat és a tekintélyt. Évente egy „Sipos Gyula” – díj adományozható.
 
A „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díj annak a természetes személynek adományozható, aki a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Székesfehérvár Hivatásos Tűzoltósága vagy a Székesfehérvár Városi Rendőrkapitányság állományában teljesít szolgálatot, illetve a Székesfehérvári Polgárőrség tagjaként segíti a rendőrség bűnmegelőzési feladatait, erősíti a megnevezett szervekbe vetett bizalmat, és életvitele méltó a hivatásához.Évente legfeljebb három „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díj adományozható.
 
A „Székesfehérvár Közoktatásáért” díj annak a természetes személynek adományozható, aki tartós, kiemelkedő szakmai munkát végzett a város közoktatásában, és tevékenységével a Székesfehérváron nevelt, oktatott gyerekek javát szolgálta. Évente legfeljebb három „Székesfehérvár Közoktatásáért” díj adományozható.
 
A „Székesfehérvár Egészségéért” díj annak a természetesen személynek adományozható, aki kiemelkedő szakmai tevékenységével a városlakók egészségét, egészséges életmódra nevelését szolgálta. Évente egy „Székesfehérvár Egészségéért” díj adományozható.
 
A „Székesfehérvár Sportjáért” díj annak a természetes személynek, sportegyesületnek, csapatnak, vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely kimagasló szakmai tevékenységet végzett, illetve kiemelkedő sikereket ért el hazai és nemzetközi szinten. Évente egy „Székesfehérvár Sportjáért” díj adományozható.
 
A díjazottakra vonatkozó javaslatokat 2013. február 21-ig írásban kell eljuttatni Székesfehérvár polgármesteréhez.
 
Az ajánlásnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét, illetve a díjra jelölt személy, vagy közösség nevét, elérhetőségét és tevékenységének részletes méltatását. A borítékon szükséges szerepeltetni a kitüntetés elnevezését is.
 
A javaslatokat le lehet adni személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján és portáin, illetve postán is be lehet küldeni az az alábbi címre:
 
Polgármesteri Hivatal
Közművelődési és Rendezvényszervező Iroda
8000 Székesfehérvár,
Városház tér 1.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >