Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bravúr Salzburgban!
Bravúr Salzburgban! Nyomtatás E-mail
Írta: Cs.T. - K. Cs.   
2013. január 28.

Image A Sapa Fehérvár AV19 hősies küzdelem végén Salzburgban is diadalmaskodott, így két meccsből két győzelemmel zárta idegenbeli túráját, ezzel ismét rájátszást érő helyen áll a tabellán!

 

Red Bull Salzburg-Sapa Fehérvár AV19: 4-5 (2-2, 0-1, 2-2)
Salzburg, 1730 néző. Vezette: Nikolic M., Warsaw, Nikolic K., Nothegger
Red Bull Salzburg: Brückler - Pöck, Trattnig, Latusa, Cullen, Welser - Heinrich, Lynch, Regier, Schremp, Obrist - Raffl, Glenn, Komarek, Duncan, Bischofberger - Davison, Pallestrang, Kristler, Brucker, Di Benedetto
Vezetőedző: Pierre Pagé
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Sille, Orbán, Magosi, Bailey, Mihály - Pratt, Durco, Banham, Sikorcin, Benk - Horváth, Hetényi, Sofron, Vas, Kovács - Tokaji, Pozsgai, Novak, Metcalfe, Németh A.
Vezetőedző: Jan Neliba
Gólszerzők: Di Benedetto, Cullen, Raffl, Kristler, illetve Novak, Sofron, Kovács, Benk, Metcalfe
 
Erőteljes salzburgi rohamokkal kezdődött a találkozó. Nagy volt a forgalom Munro kapuja előtt, de kapusunk ott folytatta, ahol Innsbruckban abbahagyta, magabiztosan hatástalanította a hazai próbálkozásokat. Lynch kiállítása kellett, hogy kijöjjünk a szorításból, igaz, komoly ziccereket nem sikerült kialakítanunk. Mihály lövése tette először próbára Brücklert, ezt még fogta a bikák hálóőre, a 14. percben azonban már tehetetlennek bizonyult: egy kipattanót Novak a hálóba lőtt (0-1). A 18. minutumban fordított a Salzburg. Előbb Di Benedetto egalizált (1-1), majd 21 másodperccel később Cullen a vezetést is megszerezte a házigazdáknak. Mindkét gólt emberhátrányban kaptuk. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a hazaiak, újabb fél perc elteltével Sofron kékvonalas bombagólja azt eredményezte, hogy döntetlen állással ért véget az első harmad (2-2).
 
Bailey áthúzódó kiállítása miatt emberhátrányban kezdtük a második játékrészt. Ezt sikeresen átvészeltük, sőt, a 25. percben ismét megszereztük a vezetést: Sofron passzát Kovács küldte a hálóba (2-3). A gól után ismét Bailey jutott a kiállítás sorsára, ennek ellenére veszélyes ellentámadást vezettünk, melynek végén kisebb tumultus alakult ki Brückler ketrece előtt és mintha a korong is a kapuba került volna. A játékvezetők videóztak, a látottak alapján pedig nem adták meg a találatot. Ezután Di Benedetto ülhetett a büntetőpadra, Banham többször is veszélyeztette a hazai kaput, de nem sikerült növelni az előnyt, míg a túloldalon Raffl próbálkozását védte Munro. A harmad végén még Sikorcin kapott két percet, így emberhátrányban, de fehérvári előnnyel zárult a középső húsz perc. 
 
Az utolsó játékrész eleje nagyban hasonlított az előzőhöz. Ezúttal Sikorcin áthúzódó kiállítását kellett kibekkelni, majd a 44. percben Novak passzát Benk váltotta gólra, ezzel már kétgólos volt a fór (2-4). Nagyon nyomott a Salzburg, de Munro és a védelem jól állt a lábán, többek között Di Benedetto közeli ziccerét is hárította kapusunk. Az 50. percben Kovács dönthette volna el a találkozót, egyedül ugrott ki, ám Brückler hárított. Három perccel később azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Banham-Novak-Metcalfe volt a korong útja, és utóbbi könnyedén lőtt a hálóba (2-5). Az 57. minutumban, Sofron kiállításakor, kockáztatott Pierre Pagé - levitte kapusát és ez részben bejött. Az 58. percben Raffl faragott a hátrányon (3-5), majd egy perccel később Kristler már lőtávolon belülre hozta a Bikákat (4-5). Rendkívül izgalmassá vált egy csapásra a végjáték, egyenlíteni azonban már nem maradt ideje a Salzburgnak.
 
A Sapa Fehérvár AV19 príma játékot mutatott be vasárnap este, és EBEL-történetének egyik legnagyobb győzelmét aratta. Így tökéletes mérleggel, kettőből két győzelemmel zárta az idegenbeli túráját és ismét rájátszást érő helyen áll!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >