Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Itthon továbbra sem megy
Itthon továbbra sem megy Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2013. január 30.

Image A két idegenbeli győzelem adta lendületet nem sikerült átmentenünk hazai jégre. A HC Orli Znojmo 3-0-ra nyert a Raktár utcában, nagy lépést téve ezzel a rájátszás felé.

 

Sapa Fehérvár AV19-HC Orli Znojmo: 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3000 néző. Vezette: Jelinek, Trilar, Hribar, Kovács
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Sille, Orbán, Magosi, Bailey, Mihály - Pratt, Durco, Banham, Sikorcin, Benk - Horváth, Hetényi, Sofron, Vas, Kovács - Tokaji, Pozsgai, Novak, Metcalfe, Hajós
Vezetőedző: Jan Neliba
HC Orli Znojmo: Landsman - Sova, Planek, Strömberg, Fiala, Jarusek - Henry, Stach, Roznik, Bartos, Beranek - Boruta, Kulmala, Beroun, Seda, Lattner - Tichy, Kominek, Müller, Pucher, Uram
Vezetőedző: Martin Stloukal
Gólszerzők: -, illetve Strömberg, Uram, Roznik
 
Pozsgai Tamás kisebb kézsérülése helyrejött annyira, hogy vállalni tudta a játékot, míg a fiatal csatárok közül ezúttal Hajós Roland került be a negyedik sorba, a csapat többi részét változatlanul hagyta Jan Neliba vezetőedző. Egy veszélyes fehérvári lövés után a Znojmo harcolt ki mezőnyfölényt a mérkőzés elején, majd fordult a kocka, Sofron riogatta Landsman kapust. Hiába vettük át az irányítást, a 10. percben, egy belőtt korongnál, Munro nagyon üresen hagyta kapuja jobb oldalát, a csehek gyorsan átfordították a pakkot és Strömberg fonákkal a hálóba emelt (0-1). Küzdöttünk az egyenlítő gólért, Sikorcin kékvonalas bombája átcsorgott a kapuson, de lelassult a korong, így végül Landsman zsákmánya lett. Az ellentámadásból újabb találatot szereztek a Sasok: öt perccel a harmad vége előtt három a kettőben jöhettek Munro kapujára, végül Uram váltotta gólra a ziccert, így kétgólos hátrányban mehettünk az első pihenőre (0-2).   
 
A késve érkező játékvezetők miatt néhány perc csúszással kezdődött a második húsz perc. Ahogy az várható volt, erőteljes fehérvári rohamok vezették fel a középső harmadot, de nagyon kinyíltunk hátul és ez kis híján megbosszulta magát, szerencsére Munro hárítani tudott a veszélyes kontra után. Továbbra is a vendégek védőharmadában zajlott a játék, azonban igazán nagy ziccert nem sikerült kialakítanunk. Nem találtuk a fogást a nagyon zártan és fegyelmezetten védekező cseh csapaton, mindössze egy szép Banham-Sikorcin összjátékot jegyezhettünk fel, de ebből sem lett gól. Nem úgy a túloldalon. Épp a mérkőzés felénél újabb mintaszerű kontrát vezettek a fehérmezesek és Bartos átadásából Roznik vette be Munro kapuját (0-3). A hátralévő időben hiába mentek előre a srácok, nem tudtunk szépíteni. Görcsös akarás jellemezte ekkor a játékunkat és a passzokba is sok hiba csúszott, így negyven perc után sem sikerült betalálni a Znojmo kapujába. 
 
A záróharmad elejét ismét megnyomták az Ördögök. Egy gyors gól még visszahozhatta volna a reményt, de kecsegtető helyzetben Mihálynak nem sikerült begyömöszölni a pakkot a kapuba. A csehek, az eddiginél is kevesebb kockázatot vállalva magabiztosan őrizték háromgólos előnyüket. Lassan lepergett a harmad fele, de nem csökkent a hátrány, ráadásul Banham kétperces kiállítását is át kellett vészelni, hogy újra támadhassunk. A Znojmo továbbra is tökéletesen védekezett, így - Novak cselét és helyzetét leszámítva - komolyabb ziccert sem sikerült kialakítanunk. Fogytak a percek, Sofron ugrott ki egyedül, majd tűnt el gyanús körülmények között, de nem kaptunk emberelőnyt. Nem úgy Strömberg durvasága után, ám ezt a kétperces fórt sem sikerült kihasználni. A végére még egy emberelőny jutott, de ezen az estén a becsületgólt sem sikerült megszerezni, így a cseheké lett a két pont. 
 
Folytatás csütörtökön, amikor a Dornbirn látogat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >