Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
FELELŐSSÉGÜNK ÓRIÁSI - AZ ACÉLEMBER Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. február 01.

Image Saját szemünkkel láthatjuk, hogy a nyugati társadalom kétezer éves kultúrája romokban hever a liberális eszmék földrengései miatt. A mai evangélium mégis útat mutat, hogy miért nem szabad elkeserednünk. Van ugyanis a földi politikai berendezkedésen kívül egy másik eszmei világ: Jézus Krisztus nem e világból való országa, sőt birodalma. A két világ határai nem vágnak egybe,- és térképük is igen eltér egymástól. Jézus birodalma kis szigetekből áll, és éppen ezért retteg tőle a sátáni birodalom vezérkara. A szigetek ereje, lelki kultúrájának hatalma ugyanis nagyobb, mint az evilági birodalomé.

 
A mai evangéliumban Jézus a názáreti zsinagógában meghirdeti nyilvános működésének kezdetét.”Ma –most- beteljesedett az Írás, amit az imént hallottatok”.
 
Jézus első cselekedete az volt, hogy maga köré gyűjtött 12 apostolt,, 70 tanítványt, és velük elkezdte az Isten országának alapköveit letenni. De nem a politikai porond cirkusz arénáján, hanem a lelkek legmélyén….
 
És ezt teszi ma is, itt ebben az országban is, ebben a templomban is. Acélembereket keres, akik az Istentől akart természeti törvények é az evangéliumi parancsok szellemében akarnak élni Az acélember olyan, mint a sürgönypózna.
 
Régen hosszú erős fatörzsből készítették, ma acélból.: ”Széttárja karcsú, hosszú karjait, a kábelek kígyóit tartani. Nem görnyedez és nem erőlködik. Áll és feszül és hordja terheit” Vagyis az Igét. És nincs egyedül.
 
A szigeten a szomszéd hegyen a többi óriás ugyanezt teszi. Mindegyik tudja, „hogy a mi törvényünk: á l l a n i ! M i v a g y u n k a V E Z E T É K v á r a i.
 
Rajtunk megyen át az Üzenet. Bennünket ideállítottak. Állunk.
 
Legyen ez a mai vasárnap az az evangéliumi „most”, amikor mindannyian elkezdjük „nyilvános működésünket.
 
< Előző   Következő >