Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Csillagok nyomában a Sóstói tanösvényen
Csillagok nyomában a Sóstói tanösvényen Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2013. február 06.

Image A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Gaja Környezetvédő Egyesület ötödször rendezi meg a „Csillagok nyomában” elnevezésű éjszakai túrát Fejér megyei az általános iskolák felső tagozatosai (10-14 éves korosztály) és középiskolások (15-18 évesek) számára. Ezúttal 2013. március 2-án, szombaton 18 órától indulnak az első csapatok az égbolt becserkészésére.

 
A Sóstói tanösvényen a csaknem 5 km hosszúságú pályán öt állomást érintve nyerhetnek bepillantást a diákok a megfigyelő csillagászat egyes területeibe szabad szemes és távcsöves megfigyelések révén.
 
Megtapasztalhatják a természetjárás örömeit és általános környezetvédelmi kérdésekkel is foglalkozhatnak. A részvétel speciális előismereteket nem igényel. A programot úgy állították össze, hogy felhős időben is sok érdekességgel találkozhassanak a diákok.
 
A pályán maximum 1,5-2 óra alatt körbe lehet érni. Eső esetén 2013. március 9-én tartják meg a túrát.
 
További információkat Csorvási Róberttől, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség Ifjúsági felelősétől lehet kérni a 06 20 568 6809-es telefonszámon (14 óra 5 perc után, mivel Robi tanít) vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >