Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lezajlott a szabadegyetem első előadása
Lezajlott a szabadegyetem első előadása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 14.
Teljesen megtelt érdeklődőkkel tegnap délután a Hiemer-ház Bálterme, ahol lezajlott a Kodolányi János Főiskola által szervezett „Magyarság és Európa” című szabadegyetem nyitó programja.
 
Elsőként Székesfehérvár polgármestere tartott előadást ""Szent István városában élni felelősség. Történeti múlt és jövő." címmel. Dr. Cser-Palkovics András ismertette a 2013-as Szent István Emlékév programjait, hiszen - a szervezők szándéka szerint - a szabadegyetem tematikája kapcsolódik az ünnepi esztendő eseményeihez.
 
A polgármester előadásában beszélt továvvá Székesfehérvár szeretetéről, tiszteletéről, a közösségformálás erejéről. Szavai szerint úgy kell szolgálnunk Szent István városát, hogy necsak dicső múltja, hanem sikeres és szép jövője is legyen.
 
A "Magyarság és és Európa" szabadegyetem 2013 első félévében további négy előadással folytatódik, valamennyi programot a Kodolányi János Főiskola Szabadságharcos úti főépületének előadójában, 17.00 órától kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.
 
2013. február 27.
Mózessy Gergely gyűjteményigazgató, Székesfehérvári Püspöki és Székeskáptalani Levéltár: Szent István kultusza a kommunista diktatúra idején
 
2013. március 6.
Zsoldos Attila akadémikus, MTA BTK TTI, tudományos tanácsadó, a Középkori Témacsoport vezetője: Fehérvár az Árpád-korban.
 
2013. április 10.
Dr. Jankovics József, MTA BTK ITI, tudományos tanácsadó, osztályvezető: Wathay Ferenc költészete modern poétikai szempontból.
 
2013. április 24.
Dr. Csurgai Horváth József, levéltárigazgató, főiskolai docens: A városszépítés történeti áttekintése a reformkortól az 1940-es évekig.
 
2013 második félévében ugyancsak öt előadásra kerül sor a szabadegyetem keretében.
 
Az előadók Demeter Zsófia, Entz Géza, L. Simon László, Szakály Sándor, Ujváry Gábor, Vizi László Tamás lesznek.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >