Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A nagy csend - dokumentumfilm
A nagy csend - dokumentumfilm Nyomtatás E-mail
Írta: Béres Miklós   
2013. február 18.

Image 2013. február 18-án (hétfő) 17 órakor a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét vetítésre kerül A nagy csend című német-svájci-francia dokumentumfilm (161 perc), melynek rendezője Philip Gröning.

 
Egyedülálló dokumentumfilm született Philip Gröning jóvoltából, aki tizenhat évi előkészület és várakozás után beköltözhetett a festői szépségű Francia-Alpokban megbúvó Nagy Karthauzi Kolostorba, a "néma barátok" ismeretlen közösségébe. Gröning, az állhatatos alkotó egyszemélyes stábként hangolódik rá témájára, így képes arra, hogy kézzelfoghatóvá tegye e varázslatos világot. Kitartóan, művészi módon filmezte a nap minden órájában teljes csendben élő szerzeteseket, kiknek életvitele gyakorlatilag kilencszáz éve nem változott.
 
Nézőként betekinthetünk a kolostor mindennapjaiba, hogyan telnek az imádság, a templomi szertartások, a hegyekben tett ritka szabadtéri séták vagy a magány órái. A film teljes mértékben alámerül a szerzetesi élet csendjébe, eltörli a határt a Grande Chartreuse lakói és a néző között ezáltal válik személyes elmélkedéssé, s így felemelő és transzformáló erejű tapasztalatot ad.
 
Belépő: 300 Ft
 
Diákoknak ingyenes!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >