Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Könyvbemutató és megemlékezés Sobor Antal tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. február 25.

Image Székesfehérvár kulturális örökségében meghatározó helyet foglal el Sobor Antal életműve. A város és Fejér megye díszpolgára, elhivatott tanítója, írója és festőművésze tiszteletére kötetbemutatót és emlékestet szerveznek a 2013-as Szent István Emlékév jegyében csütörtökön a Hiemer-házban.

 
Csaknem két éve, 2011 áprilisában született meg a gondolat, hogy Sobor Antal három kiadott naplókötete után megjelenjen a negyedik, már posztumusz kötet is, amely a 2007 és 2010 között született jegyzeteket tartalmazza.
 
Az Alba Civitas Történeti Alapítvány gondozásában megjelenő, 2013. február 28-án 17.00 órakor a Hiemer-ház báltermében bemutatásra kerülő irodalmi napló Székesfehérvár kulturális és szellemi életének lenyomata. Megjelennek benne barátok, pályatársak és a város kulturális életének szereplői.
 
A kiadványra jellemző a műfaji sokszínűség, hiszen esszékkel, karcolatokkal, novellákkal, novellatöredékekkel és életrajzi vallomásokkal egyaránt találkozhatnak benne az olvasók.
 
A Román Károly előszavával megjelenő könyvben különböző forrásokból összegyűjtött képekkel, tematikusan mutatják be Sobor Antal életét: a fotók tükrözik családi kapcsolatait, valamint tanári, írói és festőművészi tevékenységét.
 
A „Napló” című kötet bemutatóján köszöntőt mond Csurgai Horváth József, az Alba Civitas Történeti Alapítvány elnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, majd Román Károly tanár beszél a kiadványról.
 
Az eseményen a család nevében emlékezik Sobor Antalné és Hajdú Csaba, az író hagyatékának gondozója. Közreműködnek a Vasvári Pál Gimnázium kórusa és fuvolistái, ezt követően pedig az iskola tanulói olvasnak fel Sobor Antal naplójegyzeteiből.
 
A rendezvény zárásaként részletek kerülnek vetítésre Deák Péter Sobor Antallal készült filmes interjúját.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >