Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új tűzoltók Fejér megyében
Új tűzoltók Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. február 27.

Image Az egységes belügyi moduláris képzésben, majd a ráépülő szakképzési modulok rendszerében országosan mintegy kétszáz tűzoltó hallgató tett sikeres záróvizsgát a fővárosi Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A fiatalok közül tizenketten beosztott tűzoltóként a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában kezdik meg készenléti szolgálatukat.

 
A Tűzoltó II. szakképzésen eredményesen vizsgázott Fejér megyei tűzoltókat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon fogadták, ahol Magosi Lajos tű. alezredes, igazgató köszöntötte a fiatalokat. A rendezvényen bemutatkoztak a szakterületek vezetői, a katasztrófavédelmi kirendeltség-vezetők és a hivatásos-tűzoltóparancsnokok, valamint a szolgálatparancsnokok.
 
Magosi Lajos tű. alezredes köszöntőjében méltatta a sikeres vizsgát tett fiatalok kiemelkedő tanulmányi eredményeit, a katasztrófavédelem szervezetéhez méltó helytállásukat, és tájékoztatást adott a hivatásos tűzoltó szolgálattal kapcsolatos elvárásokról, feladatokról, a továbbtanulási lehetőségekről, valamint a próbaidővel kapcsolatos tudnivalókról. A tizenkét újonc közül heten a székesfehérvári, öten a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományát erősítik.
 
A fiatalok mellé minden szolgálati csoportban mentorként egy idősebb tűzoltót jelöltek ki, akik segítik az újonnan érkezők beilleszkedését, és szakmai tudásuk, ismereteik fejlesztését, bővítését, emellett tájékoztatják őket a szolgálatellátás lényeges elemeiről, a magatartási szabályokról, a kiképzés rendjéről és a szolgálati út betartásának módjáról.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >