Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megalakult a Fejér Önkéntes Mentőszervezet
Megalakult a Fejér Önkéntes Mentőszervezet Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. március 04.

Image A Nemzetközi Polgári Védelmi Napon ünnepélyes keretek között tették le az esküt a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjaiSzékesfehérváron. A mentőcsoport a katasztrófavédelem önkéntes területi polgári védelmi szervezeteként, Fejér megye védelmére, a régió megsegítésére jött létre, és jelentős szereppel bír a megyét érintő ár- és belvíz elleni védekezés, illetve a rendkívüli időjárásból adódó veszélyhelyzetek során jelentkező kutatási és mentési szakfeladatok ellátásában.

 
A Fejér Önkéntes Mentőszervezet különleges kiképzésű személyi állománya speciális technikai eszközökkel a katasztrófák és veszélyhelyzetek hatásainak kivédésére, felszámolására, a katasztrófavédelmi feladatok ellátására, emberi élet mentésére önkéntesen létrehozott civil szerveződés.
 
A mentőcsoport állománya a jövőben részt vesz Fejér megye és – szükség esetén - Magyarország többi megyéjében bekövetkező katasztrófa, illetve jelentős kárral fenyegető esemény elhárításában, vagy a speciális képességét igénylő segítségnyújtásban a lakosság életének és anyagi javainak megőrzése érdekében.
 
Az ünnepségen Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte: az önkéntes szerepvállalás talán az egyik legnagyobb érték a hivatásos szolgálat mellett embertársaink megsegítésében.
 
A most megalakult Fejér Önkéntes Mentőszervezet tevékenysége rendkívül fontos katasztrófaveszély esetén és veszélyhelyzetben a szükséges védekezési feladatok ellátása során, ugyanakkor ez az önkéntes szerepvállalás a tagok családjainak közvetlen környezetét is büszkeséggel töltheti el. A mentőszervezethez csatlakozott több önkéntes tűzoltó egyesület, búvárok, vízimentők, polgárőrök, alpintechnikában kimagasló tudással rendelkező szakemberek, valamint repülő egyesületek.
 
Tevékenységük a rendelkezésükre álló technikai eszközökkel, a feladatok összehangolásával csapatmunkában még inkább felértékelődik, és hatékony beavatkozásokat eredményez. A Fejér Önkéntes Mentőszervezet áprilisban, egy 36 órás rendszerbeállító gyakorlat sikeres teljesítését követően vethető be éles helyzetekben.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >