Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. március 07.

Image Idén tavasszal a 2013-as Szent István Emlékév jegyében hirdette meg a "Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért" közterületi és intézményi növényültetési pályázatát a Városgondnokság. A cél a kulturált és vonzó városkép kialakítása, a fehérváriak összefogásának ösztönzése, illetve a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése. Pályázhatnak a székesfehérvári lakótelepi társasházak, családi házak tulajdonosai és a városi intézmények is. A növények kiválasztásában a város főkertésze segít a pályázóknak.

 
A lakók és az intézmények az általuk kiválasztott helyszínen olyan növényeket ültethetnek, amilyeneket szeretnének. A város főkertésze, Spanyárné Halász Szilvia felveszi a kapcsolatot a pályázó lakókkal és közösségekkel, majd megnézi azt is, hogy milyen növényeket érdemes választani.
 
Szakmai segítséget nyújtanak a rendszeres parkfenntartási ellenőrzések során is, megnézik, hogy megfelelő-e a növények gondozása. A lakók az öngondoskodás jegyében ültetik el a növényeket. Székesfehérvár Városgondnoksága pedig minden olyan dolgot, ami pénzbe kerül, biztosít. Mindössze annyit várnak el a pályázóktól, hogy ültetés után gondozzák a növényeket.
 
A pályázatban meg kell adni az igényelt növények pontos faját, fajtáját és darabszámát, továbbá szöveges indoklást kell írni, melyben röviden ismertetik a beültetés okát, a hosszú távon való fenntarthatóság lehetőségét, valamint, hogy miért az igényelt növényekre nyújtanak be pályázatot. Az elbírálásánál előnyt élvez, aki vállalja, hogy a lakókörnyezetében szemétgyűjtési akcióban vesz részt, de figyelembe veszik a beérkezési sorrendet és azt is, hogy a város melyik területét érinti a növénytelepítés.
 
A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére 80.000 Ft értékben, családi házas ingatlanok előtti közterületre pedig 25.000 Ft értékben kaphatnak növényt a pályázók.
 
A programra idén az Emlékévre tekintettel emelt összeget, mintegy nyolcmillió forintot biztosít a Városgondnokság.
 
A pályázat benyújtásának módja:
 
A növénytelepítési pályázati nyomtatvány és nyilatkozat kitöltése és eljuttatása Székesfehérvár Városgondnoksága címére postai úton vagy ügyfélfogadási napokon személyesen lehetséges.
 
Cím: Székesfehérvár 8000 Szent Vendel utca 17/a
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 
A pályázatok 2013. március 5-től 2013. április 1-ig nyújthatók be.
 
A pályázat kiírója, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. fenntartja magának a jogot, hogy az egyes pályázatokban igényelt növényfajok mennyiségét, az adott helyszín talajminőségét és közműtérképét figyelembe véve bírálja el, és amennyiben szakmailag indokolt, a pályázatot csak más növény telepítésével fogadja el.
 
A Városgondnokság a város zöldfelületeinek ellenőrzése során a lakók által beültetett területeket ellenőrzi és szükséges esetben a családi ház tulajdonosát, a városi intézmény igazgatóját, vagy a társasházi közösség képviselőjét felszólítja a nyilatkozatban tett kötelezettségeinek betartására, valamint a felhívja a figyelmet a pályázaton nyert növények ápolására.
 
A gondozatlan kertek tulajdonosai 3 évig kizárásra kerülnek a hasonló pályázatokból.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >