Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Önkormányzati támogatás a Viktória Rehabilitációs Központ működéséhez Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. március 12.

Image Támogatási szerződést írt alá hétfőn reggel Horváth Klára, a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester. Székesfehérvár Önkormányzata idén 12 millió forinttal segíti a Viktória Rehabilitációs Központban működő egészségügyi és szociális ellátások biztosítását.

 
Sajtónyilvánosan írták alá a Székesfehérvár Önkormányzata és a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete közötti támogatási szerződést, amely rendelkezik a 2013-ra biztosított a városi költségvetésből biztosított 12 millió forintot.
 
„Székesfehérvárnak fontos a Viktória Rehabilitációs Központ működése és az a szakmai munka, amely ott zajlik.Ezt az eddigi támogatásokkal és az idei évre vonatkozó szerződésnek az aláírásával is bizonyítjuk. Január elsejétől az állam által ellátandó feladat lett ez, ám ennek ellenére 8 millió forint önkormányzati támogatást terveztünk rá. Gyorsan jött a jelzés az Egyesülettől és az Alapítványtól is,hogy ez nem elegendő az éves biztos működéshez, így végül 12 millió forintra emeltük meg a költségvetésben erre a célra szereplő forrást.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
Emellett a Viktória Rehabilitációs Központban szombaton megtartott Egészségnapon egy felújított EKG-készüléket is rendelkezésükre bocsátott az Önkormányzat, ezzel is segítve szakmai munkájukat. Horváth Klára köszönetet mondott a megemelt támogatásért, majd az általuk működtetett intézmény szakmai munkáját mutatta be a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének elnöke.
 
„Az intézmény továbbra is a megszokott egészségügyi és szociális szolgáltatásokkal tud rendelkezésre állni a támogatásnak köszönhetően és ha még néhány pályázatot is sikerül megnyernünk, akkor biztosított az idei működésünk. Az intézmény állami normatívát kap az ellátott szociális feladatokra, ezt egészíti ki az önkormányzati támogatás, valamint az egészségügyi rehabilitációs szolgáltatásokból befolyó összeg.” – fogalmazott Horváth Klára elnök.
 
Szeptemberben egy konferenciát szervez a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete az országos szövetséggel közösen. Ezzel csatlakoztak a 2013-as Szent István Emlékév programjaihoz és ezzel szeretnék ráirányítani a társadalom minden fogyatékos csoportjának figyelmét arra, hogy milyen támogató csoportok segíthetik őket.
 
Az ünnepélyes szerződés-aláíráson részt vett Dr. Szepes András, a Mozgássérültek Viktória Rehabilitációs Alapítványának frissen megválasztott elnöke is. Ő is azt a pozitív hozzáállást köszönte meg, amellyel kérésükre az Önkormányzat megemelte a 2013-as támogatás összegét.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >