Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az állóvíz felkavarva, az önbizalom rendben
Az állóvíz felkavarva, az önbizalom rendben Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2013. március 13.

Image Három fontos meccset nyertünk zsinórban - idegenben. A titok a vezetőedző szerint a védekezés stabilitásában és az új impulzusokban rejlik.

 
Arra azért a nyíregyházi és szombathelyi, egyaránt fontos és szép győzelmek után is kevesen számítottak, hogy az Alba kiütéssel veri a Körmendet a vasi szentélyben. Volt időszak, amikor tényleg minden bejött, vagy inkább bement, de nem ezért lett demoralizáló a különbség. Korábban is sok pontot szórt a piros-feketék ellen az fehérvári támadógépezet, az eltérés most a saját palánk alatti teljesítményben volt.
 
"A jó védekezés és a gyors játék volt a kulcs, a legelején elkaptuk azt a ritmust, ami nekünk kedvezett" - mondja az emlékezetes győzelemre visszatekintve Braniszlav Dzunics.
 
És ez a jó védekezés, ami ősszel jellemző volt a csapatra, de aztán január körül mintha eltűnt volna, immár nem először volt tapasztalható ismét.
 
"Stabilabbak lettünk hátul az utóbbi meccseken, a három győzelem az elmúlt hetekben ezért is jött össze. Nem kis részben Kevin Smithnek köszönhető a dolog, de az egész csapat elkezdett úgy védekezni, ahogy kell. Az új fiúk érkezése felkavarta az állóvizet, edzéseken is látható volt, hogy sokkal jobb munkát végez a társaság, ebben Kevinnek, Jarrod Jonesnak, sőt, még Damian Hollis egy ideje velünk készülő cimborájának is szerepe van" - árulja el az amerikaiakkal igncsak feldúsított keret egyik kulisszatitkát a mester.
 
Körmenden tényleg sziporkázott az Alba, de a kellemes emlék most már tényleg nem több annál, még ha adhat is újabb önbizalom-injekciót a továbbiakra.
 
"Figyelembe kell venni, hogy kissé tartalékos volt a Körmend, elküldtek egy légióst, volt sérültjük és betegük is, de ez nem von le semmit a győzelmünk értékéből" - mondja Báne, aki persze már sokkal inkább a továbbiakkal foglalkozik.
 
"Az önbizalmunkat növelik az idegenbeli győzelmek, a Falco elleni is, de gyorsan el kell felejteni, nem alhatunk napokig elégedetten. Jön a következő meccs, a Jászberény elleni, nem vagyunk messze a kupadöntő hétvégéjétől sem, várnak ránk újabb nehéz feladatok, már a Szolnok elleni idegenbeli találkozó sincs olyan messze."
 
Hát igen, kár lenne tagadni, a középszakasz nagy pillanataként várják sokan, amikor végre ismét játszunk két meccset a bajnokságba most bekapcsolódó címvédővel. Még korai annak a párharcnak az esélyeit boncolgatni, de látszik, az Olaj is igen magabiztosan lépett színre a középszakaszban.
 
"Voltak nekik is nehéz pillanataik már a szezonban magyar ellenfelekkel szemben, hiszen kikaptak Szombathelyen és otthon a Körmendtől, de tény, ellenük nagyon nehéz lesz mindenkinek" - zárja rövidre a (talán legnagyobb) riválissal kapcsolatos mondandóját a fehérvári vezetőedző.
 
A szombati feladat a Jászság másik reprezentánsa, a Jászberény elleni találkozó, és arra is oda kell figyelni.
 
"Nem a Szolnoktól elszenvedett vereségük, hanem az előző győztes sorozatuk alapján kell megítélni őket, többek között minket is megvertek" - emlékeztet Báne. "Remélem, nem lesz annyira nehéz meccs, jó csapat a Jászberény, de ha jól játszunk, szerintem jobbak vagyunk."
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >