Kezdőlap
ÖNKÉNTESEK SEGÍTENEK AZ ERZSÉBET-PROGRAM PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓJÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. március 13.

Image A Sziti Szociális Egyesület „Vissza a jövőbe!” és „Pont Neked” programjainak önkéntesei segítenek az Erzsébet-program pályázatainak elektronikus kitöltésében. A Fehérvári Civil Központban található Kaptár Ifjúsági és Prevenciós Irodában lehetőség nyílik a szükséges dokumentumok elektronikus feltöltésére. Az Erzsébet program keretében több kategóriában van lehetőség pályázni, azonban mindegyik kiíráshoz különböző csatolandó dokumentumok szükségesek.

 
Az Erzsébet- programot tavaly indította el a kormány, Európa-szerte az egyik legsikeresebb eszköz az állam szociális felelősségének érvényesítésére. Célja, hogy jelentősen csökkentse azon gyermekek számát, akik számára nem biztosított a napi többszöri étkezés, az életkoruknak megfelelő egészséges táplálék, illetve a regenerációhoz szükséges aktív kikapcsolódási lehetőség.
 
A programnak köszönhetően közel 3 milliárd forint értékben, több mint 100 ezer ember jutott üdülési lehetőséghez tavaly. Idén az új pályázatok indulási keretösszege 2,5 milliárd forint, amelyből 1,1 milliárd forint értékben szociális üdülési pályázatokat, 1,4 milliárd forint értékben pedig gyermekek táboroztatását, kirándulását támogatja a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.
 
Az Erzsébet- tábor, és a szociális üdülési pályázatokon belül számos lehetőség közül választhatnak az érintettek. Mindegyiknél más- más a beadási határidő, mindegyikhez különböző dokumentációt kell csatolni, mindezt elektronikusan.
 
A Sziti Szociális Egyesület Vissza a jövőbe és Pont Neked programjaiban résztvevő önkéntesek segítenek a papírok kitöltésében, elektronikus elküldésükben, a jelentkezési határidők betartásában. A Kaptár Iroda 10 és 18 óra között várja a segítséget igénybe vevőket a Fehérvári Civil Központban.
 
A pályázatokról érdeklődni lehet a www.erzsebetprogram.hu oldalon, az iroda szolgáltatásairól pedig a www.kap-tar.hu oldalon tudhatnak meg többet.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >