Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
EBYSL: Győzelem az elődöntő első mérkőzésén Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2013. március 18.

Image A Sapa Fehérvár AV19 izgalmas, kiélezett találokzót vívott a HDM Jesenicével az EBYSL elődöntőjének első felvonásában. A mieink legyőzték szlovén ellenfelüket, így lépéselőnybe kerültek.

 

Sapa Fehérvár AV19 - HDM Jesenice 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Székesfehérvár, 350 néző, vezette: Babic, Nagy A., Gangel, Soós D.
Sapa: Rajna - Arany, Reiter A., Kocsis, Erdély, Vincze P., Árkovics, Varga A., Pillók, Tóth G., Sárpátki, Rusk, Korbuly, Németh A., Sofron Á., Szabó D., Pukli, Lengyel L., Izsák, Reisz, Hamvai. Vezetőedző: Tyler Dietrich.
HDM: Pavlic - Zupancic, Rakovic, Sodja, Lahajnar, Zupan, Kozar, Kraigher, Hadzic, Bizalj, Hribljan, Stan, Podlesnik, Török, Podrekar, Jazbec, Jeklic, Jensterle, Jeklic, Krasovec, Camdzic.
 
Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, meglehetősen kiegyenlített játékot szemlélhetett a szép számú közönség. A csapatok elsősorban a védekezésben jeleskedtek ebben a játékrészben, fegyelmezett védőjátékkal hiúsították meg egymás támadásait. A kapusokra sem lehetett panasz, így megérdemelt döntetlennel mehettek pihenőre a felek, még akkor is, ha a kapura lövések száma a hazaiaknál kétszer annyi volt, mint a vendégeknél.
 
 
A második játékrész elején megtört a gólcsend: alig egy perc telt el, amikor Sárpátki ügyes átadását Németh lőtte a kapuba (1-0). A folytatásban Rusk kiállítása alatt komoly izgalmak akadtak a kapunk előtt, Rajna azonban kitett magáért, több bravúrt is bemutatott. Kiegészülésünk után nem sokkal csúnya jelenetnek lehettünk szemtanúi: Reisz veszélyesen, hátulról kente palánkra ellenfelét, aki nem készülhetett fel az ütközésre, és az esetnél meg is sérült. A játékvezetők a megfelelő döntést hozva 5 perc + végleges fegyelmi büntetéssel sújtották játékosunkat. A hosszú emberhátrányban olykor igen nehéz pillanatokat éltünk át, egy ízben a gólvonalat súrolva állt meg a korong - elszánt védőmunkával azonban kivédekeztük ezeket a perceket. A szünet mégis döntetlen állással érte a feleket, egy formás támadás végén Bizalj védhetetlenül lőtte ki a felső sarkot (1-1).
 

Az utolsó húsz percet is remekül kezdték a mieink: Vincze adta középre a korongot a bal oldalról, az érkező Erdély pedig kapásból, laposan a hosszúba lőtte azt (2-1). A Jesenice komoly erőket mozgósított az egyenlítésért, a Sapa Fehérvár azonban kitűnően védekezett. Amikor pedig mégis lövéshez jutottak a szlovének, Rajna parádézott: a harmad derekán bemutatott bravúrja sokáig emlékezetes marad. A végén lehozta kapusát a Jesenice, ám nem jött be a húzás: Vincze okos megoldással vett birtokba egy előrevágott korongot, tett néhány lépést, és az üres kapuba lőtt (3-1).
A Sapa Fehérvár érett, okos játékkal győzött le egy jól felkészített ellenfelet, így 1-0-ra vezet a két győzelemig tartó elődöntőben.
 
Mestermérleg, Kiss Dávid: A csapaton érezhető volt a fáradtság, hiszen tegnap nagy iramú mérkőzést játszottunk a junior bajnokság döntőjében. Ugyanakkor mentálisan végig erősek voltunk, a taktikai utasításoknak megfelelően játszottunk, így fontos győzelmet tudtunk aratni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >