Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jones bemutatkozott Alba Fehérvár - Jászberény 83 - 78 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2013. március 18.

Image Inkább küzdelmes, mint látványos győzelem volt. Jarrod Jones 16 ponttal és 9 lepattanóval zárt első fehérvári meccsén.

 

Alba Fehérvár - Top Cop Security Jászberény 83 - 78 (15-18, 29-17, 21-21, 18-22)
 
Székesfehérvár, 2200 néző
 
Alba Fehérvár: Moore 10/6, Wood 22/6, Hollis 8, Szabó Zs. 2, Keller Á. 12 Csere: Supola 3, Jones 16/3, Bódi 4/3, Lekli 6, Juhos. Edző: Braniszlav Dzunics.
Jászberény: Rakics 21/6, Soós 12, Markovics 9, Dramicsanyin 22/9, Horti 4 Csere: Török 7/3, Mladenovics, Szabó P. 3/3. Edző: Földi Sándor.
 
Keller Ákos kosarával vezetett először, majd másodszor is az Alba - csak éppen a kettő között 15 perc telt el. A Jászberény Dramicsanyin, Rakics és Horti kosaraival kihasználta, hogy támadásban döcögött a fehérvári gépezet. A szokott módon amint lehetett, tüzeltek a fehérváriak, de ritkán találtak, és nemcsak a hárompontos vonal mögül volt pontosabb Földi Sándor csapata. Védekezésben többször kihagyott a figyelem hazai oldalon, és már a meccs elején is támadólepattanókkal teremtett magának újabb esélyeket a Berény. Ez későbbs em változott, szerencsére a dobáspontosság a második negyedben igen. Hollis jó percei után Wood triplájával lett megint egyenlő 26-26-nál, majd a már említett Keller-kosárral vezetett is a Dzunics-csapat.
 
Közben beállt első mérkőzésén Jarrod Jones is, akiről hamar kiderült, hogy jó rugókkal és ütemérzékkel rendelkezik, de így is a Jászberény szedett több lepattanót. Pontban viszont, miután Lekli és Supola is jól szállt be a padról, Wood pedig dudaszóra palánkos triplát dobott, már mi jártunk előrébb nagyszünetre. És a jó második negyeddel megszerzett kilencpontos fórt sikerült is tartani újabb tíz perc után, pedig a sokat büntetőző Jászberény Rakics vezérletével feljött hatra is. Jones ekkor megmutatta, hogy a pontszerzéshez is ért, remek center megmozdulásokkal köszönt be. Plusz a harmadik negyed végén ő is dobott egy utolsó másodperces triplát.
 
Hogy a két extra hármas milyen sokat ér, az a meccs végén derült ki... A hangulatra nem lehetett panasz, pláne, mikor a játékvezetők is tettek róla, hogy "hangolódjon" a publikum. A vendégek taktikai, de olykor nem labdára irányuló faultjait nem büntették sportszerűtlen hibával, Supolát ellenben első adandó alkalommal. Mivel belejöttek a büntetőzésbe a vendégek, az Alba pedig továbbra sem dobott jól kintről (Szabónak különösen rossz napja volt ezúttal), szépen csökkent a különbség, a hajrában három pontra. Az utolsó percen belül, Hollis rossz büntetői után az egyenlítésért támadhattak Dramicsanyinék, de a szerb légiós elrontotta a triplát, Wood pedig helyre küldte a maga egypontosait. Izgalmas meccsen megküzdött a sikerért az Alba, s miután a Körmend legyőzte a Kaposvárt, a középszakaszban egyedüliként hibátlan a felsőházban.
 
Következő mérkőzés:
Kaposvári KK - Alba Fehérvár
2013. március 23. szombat 18:00

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >